Gość kargul.x Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Nie wiem czy to odpowiedni dział ale bardziej odpowiedniego nie znalazłem Czy ktoś zna sposób na usunięcie resztek taśmy dwustronnej piankowej z listwy bocznej? Raz juz cały dzień mechanicznymi metodam ito robiłem. Przy okazji poniszczyłem listwę bo jest z miękkiego plastiku. W listwie jest wgłębienie na taśmę, więc płasko przyłożony nóż nie zetnie jej resztek. Dłutem próbowałem wzdłuż ale wcina się non stop w miękki plastik. Wszelkie rozpuszczalniki niezbyt chętnie chcą wpływać między listwę a taśmę a sama taśma nie jest nasiąkliwa (chyba że nie próbowałem odpowiedniego rozpuszczalnika). Czy jest coś o czym nie wiem a może ułatwić życie? Mam nadzieję że to wiedzy mi brakuje a nie cierpliwości do tej czynności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slaweq22 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 woda z mydłem powinna pomóc i opalarka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Jest taki specjalny preparat w spreyu do usuwania resztek uszczelek z silnika. Jak psikniesz to powstaje aktywna piana na powierzchni. Nie rozpuszcza lakieru (zdejmowałem napisy z tylnej klapy) I po kilku sekundach spokojnie usuwasz wszystie resztki kleju z taśma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wojt_mk.. Opublikowano 1 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 Ja robiłem takim środkiem "odtłuszczacz silikonu" stosuje się go do odtłuszczania karoserii przed lakierowaniem samochodu, kosztuje ok 12 zł za litrową puszkę, dostaniesz w każdym sklepie z lakierami samochodowymi, nie rozpuszcza lakieru, jak dobrze nasączysz taśmę to ładnie schodzi ja robiłem szmatką i tępą szpachelką. A do przyklejenia listew najlepszy jest klej do szkła i akwariów (cena ok 17,18zł) dostaniesz w nomi, brico itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 7 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 Kiedys jak był stosowany w medycynie eter elegancko wszystko usuwał bez szkody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAAAD Opublikowano 8 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Znalazłem do usuwania taśmy dwustronnej na allegro http://moto.allegro.pl/3m-krazek-do-usuwania-tasmy-dwustronnej-07498-7498-i2300870134.html Może podjechać do warsztatu i za nie wielka opłata czy na piwo wyczyszczą ta taśme.Bez uszkodzenia lakieru. Bo faktycznie trzyma i ciężko ja ściągnąć . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.