Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Oświetlenie LED ...

ProceSS
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Co do Led-ów to propomuje PHILIPS T10 W5W LED 6000K . Mam je wymienione w miejsce żarówek postojowych. W środku Juke-a wymieniłem na Narva LED W5W T10 6000K . Nie ma error-u. Minus w przypadku Philipsa to cena.

Co do Led-ów to propomuje PHILIPS T10 W5W LED 6000K . Mam je wymienione w miejsce żarówek postojowych. W środku Juke-a wymieniłem na Narva LED W5W T10 6000K . Nie ma error-u. Minus w przypadku Philipsa to cena.

upierdliwie prosze o zdjęcia ;)

... a tak poważnie to po co Ci blow off? ;)

widzicie panowie - zadajecie pytanie i sami na nie odpowiadacie :)

a tak powaznie to blow off nie jest tylko do ppppppppppssssssssssssssssss... ;)

a i Subaru - nie wole EVO :devil:

A czy dociera do Was , że na zmianę fabrycznych świateł wymagana jest homologacja ? Dokonując samowolnie modyfikacji fabrycznych świateł tak naprawdę powodujemy , że jeździmy samochodem bez homologacji czyli w świetle prawa nielegalnie .

MichałS - co ma tam za ledy w środku ???

Narva LED W5W T10 6000K

A czy dociera do Was , że na zmianę fabrycznych świateł wymagana jest homologacja ? Dokonując samowolnie modyfikacji fabrycznych świateł tak naprawdę powodujemy , że jeździmy samochodem bez homologacji czyli w świetle prawa nielegalnie .

Nie są to światła oślepiające ani w dzień ani w nocy i skąd założenie ze Philipsa żarówki nie mają homologacji ?? nie są to ledy ,, zrób je sam w domu,,

Bez urazy . Pozdrawiam

Rzecz w tym , że pojazd sprowadzany na dany rynek musi uzyskać międzynarodową homologację dopuszczającą do ruchu w danym kraju i zgodną z obowiazującymi tam przepisami. Jeżeli w tym pojeżdzie przy następnej dostawie ( czyt .produkcji ) producent zmieni chociażby położenie np. lamp to ponownie musi uzyskać homologację na tą zmianę. Tak to już jest poukładane. To o czym piszecie nie dotyczy jak rozumiem nowych zamontowanych świateł tylko modyfikację świateł już istniejących na którą pojazd uzyskał tą homologację . A więc proponuję być ostrożnym i wziąść to pod uwagę by nie spotkać się z kłopotami w czasie kontroli .

Panowie nie martwcie się damy sobie radę ...

Nie musicie się o nas martwić ;)

Edytowane przez ProceSS

przod to 8LED z error free system, w dzien sa ok

Gdzie nabyłeś takie cudo. Świecą pięknie :). Jaki jest typ żarówki w JUKE na postojówkach?

Edytowane przez ranger

ok glownym celem BOV jest wyrownywanie cisnienia dolotowego oraz zmniejszenie zuzycia turbo i silnika ...

czyli "normalnie" zawor CBV (zawor bezpieczenstwa) powoduje krazenie sprezonego powietrza ...

gdzie BOV powoduje upust go do atmosfery - to ten ppppppppssssssssssssssssssssst :devil:

Plusy:

zwiekszenie mocy

ustabilizowanie pracy turbo i silnika oraz wydluzenie ich zywotnosci

Drogowe H4:

http://www.philips.pl/c/car-lamps/x-tremevision-h4-12-v-55-w-12342xvb1/prd/

zobaczymy jak swieca ;)

nie ukrywam ze dla dzwieku tez ...

wciaz nie wiem co z gwarancja, no i spalaniem :thumbsdown:

Edytowane przez ProceSS

• 7 miesięcy temu...

pomysl ok tylko jak wykonanie ...?

nie mieli zadnych zdjec do pokazania ?

znalazłem zdjęcie pasków LED na zderzaku, są bardzo subtelne i nie odstraszają.

niestety nie mogę zamieścić zdjęcia, jak zmienię kompa to wkleję zdjęcie

niestety nie mogę zamieścić zdjęcia, jak zmienię kompa to wkleję zdjęcie

post-52210-0-62054400-1353594002_thumb.jpg

• 5 lat później...

A czy jest możliwość zaprogramowania w Juku świateł w taki sposób, aby świeciły się tylko przednie pozycyjne jako światła dzienne?

Z tego co mi jest wiadome to nie ma takiej możliwości, chyba ,że w postoje włożysz mocne żarówki, Ale nie wiem czy to jest zgodne z przepisami, bo postoje musisz mieć, a przy mocnych żarówkach one już nimi nie będą. Tak mniemam, a może się mylę....

• 4 lata później...
W dniu 23.03.2012 o 00:24, ProceSS napisał:

czy ktos moze wymienial lub ma zamiar wymienic zarowki na LEDy ...?

ja kupilem LEDy do swiatel postojowych (9 LED tzw. error free wygladalo super), po wlaczeniu swiatel drogowych przepalil sie bezpiecznik w jakims module elektronicznym swiatel (nie pamientam nazwy), konec koncow skonczylo sie w servisie bez swiatel postojowych i jednego tylnego ... :thumbsdown:

nie wiem czy to moje zarowki czy ten typ tak ma, bo z tego co wiem nie powinno miec to miejsca ...

Hej, po montażu ledów mam taki sam problem - czy można to ogarnąć bez wizyty w serwisie?