liser91 Opublikowano 29 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Witam, mój problem polega na tym, iż stuka coś z kierownicy kiedy kierownica jest skręcona troszkę w lewo, jak się nią kręci i dojdzie do tego momentu to też stuka, podobnie jest z przejazdem przez dziury - pojawiają się stuki. Co może być przyczyną? Pewnie nie obejdzie się bez regeneracji maglownicy? Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Carlozzz Opublikowano 29 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Sprawdź najpierw końcówki drążków. A jeśli dojdzie do regeneracji, to osobiście polecam warsztat w Pabianicach (chyba, że masz bardzo daleko) - przekladnia.com. Rozsądna cena - na tyle, że warto było ruszyć tyłek poza Warszawę (700 zł z demontażem i montażem), do tego roczna gwarancja (i nie robią problemów przy jej egzekwowaniu - pojawiły mi się luzy kilka miesięcy po regeneracji i bez słowa naprawili bezkosztowo - tyle, co za demontaż i montaż). W takiej cenie w Warszawie nie znalazłem warsztatu, który miałby w necie tyle pozytywnych opinii, co oni. Pozdrawiam! Wysłane z Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Końcówki drążków kierowniczych, maglownicę do regeneracji jeszcze zdażysz dać jak nie ubywa ze zbiorniczka wpomagania płynu tzn. ze wszystko z nia jest ok ona nie stuka tylko cieknie z niej jak jest uszkodzona u ciebie problem tkwi w koncówkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Carlozzz Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Nie do końca się zgodzę. Jak się śruba mocująca maglownicę (nie wiem ile ich tam jest) poluzuje, to też wali jak wściekłe aż czuć nie tylko na kierownicy, ale nawet na pedałach. Ale fakt faktem, że to nadal nie jest powód do regeneracji. Pozdrawiam! Wysłane z Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Dokręć koła. Pojedź na szarpaki niech obejżą najpierw wszystkie końcówki, wachacz, i łączniki stabilizatora. Jeśli masz pewność przeszłości auta to z maglownicą nie powinno byc problemu jeśli nie cieknie. Poczytaj posty o stukach w zawieszeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 (edytowane) Nie musisz sie zgadzac, na forum nie słyszałem zeby komuś poluzowała się śruba od maglownicy w P12, jak masz wybite koncówki drażków kierowniczych to czujesz to ostro na kierownicy, Edytowane 30 Marca 2012 przez Oskar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Maglownica jest stałym nie ruchomym elementem i jeśli nikt jej wczęsniej nie ruszał i z nia nic nie robił sama z siebie po10 latach bez przyczyny nie powinna odpaść. TAk jak Oskar napisał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voyager1956 Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 O drążkach już wiesz , pod kolumną kierownicy jest krzyżak który czasami lubi się poluzować a dalej jak koledzy sugerowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Carlozzz Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 @JWA: ale jak ją ktoś raz ruszył np. do regeneracji, to różnie bywa (wiem, bo to przerabiałem - między innymi). Ale sama z siebie bez ruszania faktycznie nie powinna. Pozdrawiam! Wysłane z Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 No tak jak pisałem jeśli masz pewność przeszłości auta to szukaj gdzie indziej przyczyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 ===================================================================================================== Głosujemy w konkursie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! http://www.auto-swia...san-klub-polska ===================================================================================================== Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi