Gość klaudia19 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Witam, mam pytanie czy zna ktoś z was dobry płyn do mycia skórzanej tapicerki? Pytam bo mam w swoim QQ jasną skórzaną tapicerkę którą musze regularnie myć ponieważ często się brudzi, jednak z czasem zaobserwowałam że płyn którym myje moją tapicerkę jakby już nie działał na nią i zaczyna ona szarzeć i matowieć. Pozdrawiam, z góry dziękuje za odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 bo co jakiś czas należy skórę konserwować. tu masz przykład: http://lederzentrum.pl/czeste-pytania/meble-skorzane/czyszczenie-skor-meblowych-gladkich.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti5c Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Ciepła woda i mydło czyści bardzo ładnie, a do zabezpieczenia krem nivea albo oliwka dla dzieci wieczorem by przez noc sie wchłoneła. Też mam jasną i już pora ją przeczyścić po zimie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Adamczyk Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Witam. Polecam np to do czyszczenia http://allegro.pl/au...2262240618.html do konserwacji http://allegro.pl/me...2252227379.html sam używam tego drugiego, mam czarną skórę efekt super.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemus863 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Idź do sklepu meblowego i masz pełen wybór kosmetyków do skóry, a że nie pisze, że to do nissana...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość klaudia19 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Dziękuje wszystkim za pomoc Idź do sklepu meblowego i masz pełen wybór kosmetyków do skóry, a że nie pisze, że to do nissana...... Prosiłam o radę a nie o głupie żarty kolego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemus863 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Dziękuje wszystkim za pomoc Prosiłam o radę a nie o głupie żarty kolego... Akurat to nie są głupie żarty koleżanko, najlepsze kosmetyki do skóry znajdziesz w sklepie meblowym. Ja też mam beżową jasną skórę, ale na kanapie w salonie i jak się już dobrze przybrudzi to miska z letnią wodą i TAPIS lub inna jakaś aktywna pianka, ściereczką do sucha, a jak jest już wszystko czyste to preparat SHINE (black red white), który nabłyszcza, konserwuje i zabezpiecza skórę. Skóra w samochodzie jest taka sama jak na kanapie, uwierz w to A i tak jak napisał manix skórę trzeba konserwować, przez brak konserwacji właśnie twoje fotele zmatowiały i zszarzały. Nie spinaj sie i pozdrowionka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajot04 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 no, jak na moją d... to ta skóra w QQ ma niewiele wspólnego ze skórą . Nie wiem co to jest, ale jeśli skóra naturalna to tylko w środkowych częściach siedzeń. Ja używam z zadowoleniem dwóch samochodowych środków. Fakt, ze np. w castoramie kupisz bardzo zaawansowane kosmetyki do skór i mebli skórzanych i pewnie efekt będzie taki sam, i pomijając ze połowa tekstu na opakowaniu to marketingowy bełkot - to jednak dobre zabezpieczenie przed Uv, czy "ślizganiem się" przy znanej marce kosmetyków samochodowych jest jakimś tam powodem, że można kupić specyfik z półki z kosmetykami samochodowymi. Tak wiec sprawdzone na kaszkajowej tapicerce (aczkolwiek kolor chocolate) - widać efekt, nie odbarwia, szybkie i łatwe w użyciu - ja kupiłem w Castoramie czy Makro. SONAX TURTLE WAX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemus863 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Kajot bardzo możliwe, bo np. w daci duster nie ukrywają w specyfikacji, że skóra na fotelach jest łączona z eko skórą. Po za tym skóra jako dodatek nie kosztuje raczej trzy i pół kafla tylko 7-8 jak w vw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.