Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

skrzynia biegów (zmiana)

miszka84

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Niestety ale będe miał do wymiany skrzynię biegów. Podczas jazdy strasznie huczy i jest to irytujące (miesięcznie robie około 1500km). Mam teraz pytanie. Znalazłem skrzynię biegów z nissana primery p11 2.0 (anglik). Moja primerka to P11 1.6. Czy taka skrzynia będzie pasować do mojego auta, czy też będą problemy z przełożeniem ?

2.0 ma inne przełożenia, sam skrzynia biegów najprawdopodobniej ma inne punkty mocowania,

anglik czy nie anglik nie ma róznicy bo silniki i skrzynie były takie same, tutaj masz inną skrzynię do innego silnika

sensu nie ma, szukaj skrzyni takiej jak ty masz

skrzynia biegów (przełożenia) są dobierane konkretnie do mocy i momentu obrotowego silnika

zdarza się, że np. w silnikach 1.6 i 1.8 są takie same (mała różnica w mocy) ale nie jest to regułą,

• 1 miesiąc temu...

Kolego ja wymieniałem teraz 4 łożyska w skrzyni w Primerze. 2 kupiłem Koyo i 2 NSK. Takie też sa dawane na pierwszy montaż. Za kpl. łozyska zapłaciłem 130zł + simmeringi (jeden na wałek sprzęgłowy i 2 na półosie) coś ok 40zł. Nie opłaca sie kupować drugiej skrzyni, nie wiadomo na co trafisz. Łożyska w tych skrzyniach idą standardowe i bez problemu kupisz je w sklepie z tego typu rzeczami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...