Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

N15 - zawieszenie - odczucie pływania samochodu i opóźnionej reakcji na kierownice podczas jazdy

chemix2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jestem posiadaczem Almerki N15 z 345 tyś przebiegu [coraz mniej szczęśliwym ;) ]

W ostatnim czasie w sposób gwałtownie narastający mój samochód zaczyna żyć "własnym życiem". Podczas jazdy kierowanie nim jest trudne gdyż odnoszę wrażenie jakby dużo słabiej reagował na skręt kierownicy. Reaguje z opóźnieniem i ociężale, trochę podobnie jak łódka na ster.

Do tej pory tak nie było. Samochód był zawsze twardy (wymienione spręzyny/obniżone zawieszenie) i natychmiast reagował na skręt kierownicy.

Mechanik sprawdzał przód i niby wszystko jest dobrze poskręcane. Gdy samochód stoi delikatne przekręcenie kierownicy jest przenoszone na koła. Luzów nie ma. Wydaje mi się też, że podczas jazdy nic nie stuka.

Miałem wymieniane łączniki tylnych wahaczy. Amortyzatory mają sprawność powyżej 65%

Przeszukiwałem forum i niczego podobnego nie znalazłem. Spotkał się ktoś z Was z takim objawem? Co to może być? Co jest do naprawy? Ile to może kosztować?

pozdrawiam

Sprawdź poziom płynu w zbiorniczku wspomagania.

Może podjedz na stacje diagnostyczna na szarpaki .Niech sprawdzi swożnie czy końcówki drążków kier.Koszt nie duży.

Może są wycieki z kolumny kier.

Albo z pompą wspom coś nie gra.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...