Gość Juke-R Opublikowano 5 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 (edytowane) Wiem że Wszyscy właściciele Żuczków tak jak i ja kochają je bardzo, ale nie macie wrazenia że to takie "damskie auto". Słyszałem juz wiele ocen i opini ze to samochód dla kobiety, lub nawet takich złośliwych że dla pederasty. Edytowane 5 Maja 2012 przez Juke-R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxyy777e Opublikowano 5 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 Masz całkowita rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ProceSS Opublikowano 6 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Nie wiem jak wy ale ja rozwiązuje to w bardzo prosty sposób - zostawiam przygadywaczy daleko w tyle ... [ ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 6 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 wg Nissana grupą docelową Klientów na JUKE miał być mężczyzna około 30-35 lat mieszkający w dużym mieście . No i się nie sprawdziło bo w większości przypadków właścicielem JUKE jest kobieta i jakby nie patrzeć to taki samochodzik dla kobiety ale jak się pojawi w sprzedaży JUKE Nissmo to może on coś zmieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jukeboy Opublikowano 6 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 U mnie to dla kobiety Juke za mały samochodzik jest ale też się czasem trafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoja61 Opublikowano 6 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Nie wiem jak wy ale ja rozwiązuje to w bardzo prosty sposób - zostawiam przygadywaczy daleko w tyle ... [ ] Popieram w całej rozciągłości:) Nie ma co przejmować się opinią innych tylko cieszyć się z autka. Najważniejsze,że jazda sprawia przyjemność,ze dobrze się czujemy w Żuczku, a zawsze znajda się tacy"mądrzy" co to lepiej wiedza , czy damskie czy męskie. Mój sąsiad ostatnio powiedział, ze kupiłam żabę na wysokich kołach ,a drugi ,że to taka syrenka ha,ha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Juke-R Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Mój tato miłośnik motoryzacji niemieckiej, gdy przyjechałem nowym Żuczkiem do domu, popatrzył na światła z przodu i ochrzcił nissana "mongołem". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ProceSS Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 hihihi tego jeszcze nie slyszalem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoja61 Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 (edytowane) Ha,ha a może tak wpiszemy różne "dziwne" nazwy naszych zuczków?? Mój był nazywany tak: - dziwoląg - brzydal -żaba na wysokich kołach -syrenka -potworek -pokraka :) Edytowane 5 Czerwca 2012 przez zoja61 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Seewolf Opublikowano 18 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 (edytowane) Osobiście uważam że JUKE jest bardzo ładnym samochodem. Fakt, dla wielu ludzi ma bardzo kontrowersyjny wygląd, ale na pewno nie pozostaje niezauważony. Nie mniej jednak trudno się oprzeć wrażeniu, że bardziej pasuje do kobiety niż mężczyzny. Wystarczy się przyjrzeć bliżej wnętrzu, a konkretniej klamkom... Klamki wewnętrzne są w okrągłym (owalnym) kształcie... Zupełnie tak jak w modelu Micra, który jest już zdecydowanie kojarzony jako kobiecy. Wiele innych akcentów we wnętrzu jest takich "ładniutkich", że pasują bardziej do delikatnej i wrażliwej kobiety niż do faceta. Zewnętrznie autko też jest takie "cukierkowe", oczywiście w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Z wyglądem JUKE jest jak z Oplem Tigra, który jest autem o niby sportowym wyglądzie. Nie mniej jednak jego sportowość jest atrakcyjna dla kobiet, a większość facetów uważa jazdę takim samochodem za obciach... Tak więc jeśli jesteś facetem i masz JUKE to choćbyś przyspieszał nim do 100km/h w 5 sekund i osiągał prędkość 250 km/h, to niestety i tak będziesz postrzegany jako facet w "babskim" autku... Super fajnym autku ale jednak ciągle "babskim"... Edytowane 18 Lipca 2012 przez Seewolf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jukeboy Opublikowano 18 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Osobiście uważam że JUKE jest bardzo ładnym samochodem. Fakt, dla wielu ludzi ma bardzo kontrowersyjny wygląd, ale na pewno nie pozostaje niezauważony. Nie mniej jednak trudno się oprzeć wrażeniu, że bardziej pasuje do kobiety niż mężczyzny. Wystarczy się przyjrzeć bliżej wnętrzu, a konkretniej klamkom... Klamki wewnętrzne są w okrągłym (owalnym) kształcie... Zupełnie tak jak w modelu Micra, który jest już zdecydowanie kojarzony jako kobiecy. Wiele innych akcentów we wnętrzu jest takich "ładniutkich", że pasują bardziej do delikatnej i wrażliwej kobiety niż do faceta. Zewnętrznie autko też jest takie "cukierkowe", oczywiście w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Z wyglądem JUKE jest jak z Oplem Tigra, który jest autem o niby sportowym wyglądzie. Nie mniej jednak jego sportowość jest atrakcyjna dla kobiet, a większość facetów uważa jazdę takim samochodem za obciach... Tak więc jeśli jesteś facetem i masz JUKE to choćbyś przyspieszał nim do 100km/h w 5 sekund i osiągał prędkość 250 km/h, to niestety i tak będziesz postrzegany jako facet w "babskim" autku... Super fajnym autku ale jednak ciągle "babskim"... No gratuluje toku myślenia, wiem wiem Formuła 1 to też taki babski samochodzik mały cukierkowy prawie jak resorak i same kobiety się ścigają prawdziwi mężczyźni dosiadają Qashqai ma takie męskie klamki i linie nadwozia jak mnie mija to sobie myślę uhu hu no no prawdziwy mężczyzna jedzie i tak patrząc do środka na 10 mijanych QQ widzę 1 faceta no może nawet mężczyznę choć głowy bym za to nie dał i to jest dla mnie wyznacznikiem babskiego auta, choć gdyby nie wymyślili JUKE to kupił bym QQ i nie przeszkadzało by mi, że jeżdżę babskim autem ale jak koledze to przeszkadza to polecam zamienić QQ na Nissan Titan 5,6 V8 według twojego toku rozumowania to jest najbardziej męski Nissan choć u mnie to ze 2 takie jeżdżą i to jeden kobieta drugi facet czyli 50% ale jest męski niczym jakiś gladiator i ta nazwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komandor Opublikowano 19 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Wiem że Wszyscy właściciele Żuczków tak jak i ja kochają je bardzo, ale nie macie wrazenia że to takie "damskie auto". Słyszałem juz wiele ocen i opini ze to samochód dla kobiety, lub nawet takich złośliwych że dla pederasty. Spoko, od lat najbardziej gejowskim modelem wg "branżowych" czasopism pozostaje Audi TT a najbardziej gejowską marką Citroen. O Juku narazie cicho... Ostatnio wysiadając z Juka słyszałem za plecami: "Pan Samochodzik"... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Seewolf Opublikowano 19 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 (edytowane) No gratuluje toku myślenia, wiem wiem Formuła 1 to też taki babski samochodzik mały cukierkowy prawie jak resorak i same kobiety się ścigają prawdziwi mężczyźni dosiadają Qashqai ma takie męskie klamki i linie nadwozia jak mnie mija to sobie myślę uhu hu no no prawdziwy mężczyzna jedzie i tak patrząc do środka na 10 mijanych QQ widzę 1 faceta no może nawet mężczyznę choć głowy bym za to nie dał i to jest dla mnie wyznacznikiem babskiego auta, choć gdyby nie wymyślili JUKE to kupił bym QQ i nie przeszkadzało by mi, że jeżdżę babskim autem ale jak koledze to przeszkadza to polecam zamienić QQ na Nissan Titan 5,6 V8 według twojego toku rozumowania to jest najbardziej męski Nissan choć u mnie to ze 2 takie jeżdżą i to jeden kobieta drugi facet czyli 50% ale jest męski niczym jakiś gladiator i ta nazwa. Wiedziałem że włożę kij w mrowisko Tak się składa że nie uważam Qashqai za samochód typowo męski, a raczej za zwykły, neutralny czyli jak kto woli bezpłciowy. Kupiłem zwykły samochód do codziennego użytkowania - dojazd do pracy, do sklepu, na weekendowe wypady i na odwiedziny do rodziny, oraz do wakacyjnych wojaży. Nie zależy mi na tym czy ktoś się za mną ogląda czy nie. Dla mnie istotne jest to że dojadę tam gdzie chcę bezstresowo. Faktem jest że Qashqai cieszy się dużą popularnością wśród płci pięknej i nie jest to niczym nadzwyczajnym ponieważ coraz więcej kobiet decyduje się na duże auta typu crossover/SUV. Kobieta za kierownicą BMW X5 czy Audi Q7 też nie jest rzadkością. Model JUKE jest już jednak samochodem mającym rzucać się w oczy i zdecydowanie bardziej jest zauważalny na ulicy, ale też i w zamyśle nie miał być już tak wszechstronny i użytkowy. Gdybym chciał jak to się mówić "poszpanować" samochodem, to na pewno szukałbym czegoś bardziej oryginalnego niż Qashqai. Nie mniej jednak, jako facet, nie zdecydowałbym się na model JUKE ponieważ czułbym się w nim "metroseksualnie", a nie jest to moją naturą... Możecie mnie oczywiście ujemnie wypunktować za takie wypowiedzi, ale piszę co myślę. Oczywiście to są tylko moje subiektywne odczucia i każdy ma prawo uważać inaczej. To nie ja kreuję trendy. PS. Formuła jeden jest bolidem wyścigowym którego wygląd jest podyktowany uzyskaniem jak najbardziej efektywnych osiągów więc nie widzę związku z cukierkowatością. Nikt tam nie projektował linii żeby się komuś podobała, a jedynie po to żeby współczynnik Cx był jak najniższy. Edytowane 19 Lipca 2012 przez Seewolf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoja61 Opublikowano 22 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 I ja słyszałam ,że jeżdżę autem jak Pan Samochodzik:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jukeboy Opublikowano 22 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 coś w tym może być ja też za młodego pasjonowałem się "Panem Samochodzikiem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Juke-R Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Zapraszam do obejżenia reklamy Nissana, w której występuje czarnoskóry transwestyta. Czyżby nowa grupa docelowa klijentów Juka ? www.youtube.com/watch?v=OOMWQniOuTo&feature=relmfu zobaczcie sami i oceńcie czy to kobiecy samochód czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Seewolf Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 coś w tym może być ja też za młodego pasjonowałem się "Panem Samochodzikiem" Z całym szacunkiem Pan Samochodzik jeździł dziwnym samochodem, który jednak nijak wyglądał na kobiecy... Też uwielbiałem Pana Samochodzika i jako dziecko dogłębnie analizowałem opis jego pojazdu Juke, Qashqai i inne do pięt mu nie dorastały Który z naszych pojazdów ma silnik od Ferrari i potrafi pływać? No i która kobieta jeździłaby tak brzydkim z wyglądu samochodem jak ten Pana Samochodzika. Juke jest za "śliczny" by nawet w żartach określać go tym mianem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMjuczek Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Witam, jestem od dwóch tygodni szczęśliwą użytkowniczką JUKA. Uważam że jest to samochód dla osób które mają dość nudnych i nijakich kształtów. To samochód z pazurem ;-) I absolutnie nie zgadzam się że to autko dla kobiet... no chyba że byłby w kolorze różowym :-) :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel84 Opublikowano 11 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 Nissan Juke, jest autem nietypowym, często jeźdżą nim osoby które mają poczucie gustu, swój styl, i tak jak powiedziała przedmówczyni, jest to auto dla ludzi którym znudziły się proste i nudne rozwiązania w samochodach. Często widzę jak wysiadają z niego ludzie fajnie ubrani i nietypowi:) Juke to nie zwykłe auto, Juke to styl życia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoidberg Opublikowano 12 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Strider ma racje żadne nietypowe auto. Może stylistyka, która jednym się podoba innym nie ;] jak na przykład BMW X6 ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMjuczek Opublikowano 12 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 (edytowane) Pewnie coś w tym jest.... bo BMW X6 tez baaaaardzo mi się podoba, tylko to nie moja półka cenowa, puki co ;-) Żeby być super indywidualistą to trzeba mieć nie tylko fantazje ale i forse :-( Edytowane 12 Października 2012 przez MMjuczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Navkol Opublikowano 13 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 INHO to rzecz gustu (a ztym się nie dyskutuje). Podobnie jak z Fiatem MULTIPLA, który budzi skrajne emocje. Albo się komuś podoba albo go nienawidzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi