Gość Pajek Opublikowano 8 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Od dłuższego czasu próbuję zlokalizować sprawcę stukania/pukania w drzwiach kierowcy. Rozebrałem boczek, sprawdziłem, wszystko jest przykręcone. Dźwięk przypomina jakby jakiś pręt pukał o blachę. Spotkał się ktoś z takim problemem? Zastanawia mnie czy może pukać/stukać silniczek od elektrycznych? Drugim problemem, lecz który udało mi się rozwiązać, to pukający w dach kabel od anteny. Wybawcą okazała się najtańsza pianka montażowa Odkręciłem lampkę w suficie i wsuwałem wąż od pianki we wszystkich kierunkach i psikałem :] Piankę zużyłem całą. Podsufitka nie wybrzuszyła się, ponadto usztywniła się na prawie całej powierzchni. Kabel od anteny przestał stukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 8 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 U mnie na zawiasie od strony pasażera strzela podczas jazdy, szczególnie jak ktos siedzi na miejscu pasażera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek90 Opublikowano 8 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 U mnie w primerze też stuka, pomaga potraktowanie smarem silikonowym raz na miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pajek Opublikowano 8 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Maciek90 - a co dokładnie smarujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek90 Opublikowano 9 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 (edytowane) No zawiasy górny i dolny. Edytowane 9 Maja 2012 przez Maciek90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pajek Opublikowano 9 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 sprawdzę to ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawelrudnicki Opublikowano 9 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 ja spikam wd40 a potem odrobina smaru i cisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 9 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 a mnie właśnie podkusiło nasmarować i od tamtej pory stuka, dźwięk ten można uzyskać otwierając drzwi i ruszając je do góry i na dół, luz na zawiasach chyba to powoduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 11 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 To pozostaje Wam tylko wymiana trzpieni na nowe, pod warunkiem, że akurat jest w danym modelu taka możliwość lub kupno nowych zawiasów, a z tym nie powinno chyba być problemu? Częstym pukaniem w drzwiach, jest rownież niedokręcony ogranicznik drzwi. A lubią się one luzować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 12 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 Trzpienie są niewymienne, wymiana całych zawiasów wiąże się z uszkodzeniem fabrycznego uszczelnienia i lakieru. Ceny nowych w ASO wolę nawet nie znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pajek Opublikowano 14 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 A może da się ja jakoś ścisnąć lub zacisnąć albo zalać jakimś metalem w płynie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaten Opublikowano 14 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 w swojej N16 miałem poobny problem,kupiłem na aledrogo urzywki i mam spokój.Trzpienie jeśli ktoś ma dojscia do tokarza można zregenerować,trzpoień jest stalowy a piasta z jakiegoś rodzaju mosiądzu dobrze by było żeby ktoś doradził jaki rodzaj mosiądzu wybrać do tego typu obciążeń.Swoich na razie nie robiłem więc jeszcze nie pytałem ale zapytam kolegi to dobierze odpowiedni materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAAAD Opublikowano 14 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Mi w swojej p11 też są stuki na drzwiach kierowcy i to mi się wydaje że są w ograniczniku drzwi. Kiedyś dokręciłem śrube i sklepałem nit na słupku i był jakiś czas spokój. Teraz też czuję że puka stuka sobie . Może zrobie to jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi