Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Dioda Hamulca Ręcznego i poduszki powietrznej

Gość Pablos167
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Pablos167

Witam, mam problem od jakiegoś czasu z kontrolką stanu Hamulca ręcznego, ponieważ często gdy jest wilgotno bądź nawet w suche dni podczas jazdy pali mi się lekko blada dioda hamulca ręcznego, później jazda po dziurach sprawia że hamulec czasami gaśnie czasami się zapala.. i do końca nie wiem czego to wina lecz stawiam że jakiegoś obluzowanego obwodu elektryncznego.

a 2 błąd jaki wypala mi od kiedy niestety odwiedziłem pralnię samochodową to błąd poduszki powietrznej miga na przemian ciągle podczas jazdy bardzo irytujące

Podjęte kroki to:

1. Kasowanie błędu 2 krotne 2 krotnie powrót usterki po około 2 tyg

2. Próba do przejścia trybu naprawczego z poziomu stacyjki, sprawiło że dioda przez jakiś miesiąc migała z mniejszą częstotliwością

3. Próba odłączenia i podłączenia ponownego złącz poduszek powietrznych też skończona niepowodzeniem.

z góry dziękuje za pomoc ;)

Gość Pablos167

klocki są w porządku, byłem ostatnio u mechanika sprawdzał ich stan i ocenił jako dobry, natomiast przewody postaram się sprawdzić w najbliższym czasie ;)

Może masz mało płynu hamulcowego w zbiorniczku, albo nieszczelne przewody podciśnienia, albo zasyfiony czujnik podciśnienia, albo włącznik hamulca ręcznego czasem nie styka. To wszystko co ma coś wspólnego z tą lampką.

• 2 tygodnie później...
Gość Pablos167

w końcu temat się rozwiązał okazało sie że dioda hamulca ręcznego, paliła się z powodu kończących się klocków na tyle i lekkiego braku płynu hamulcowego, od czasu wymiany tych rzeczy wszystko jest ok ;) póki co Tydzień więc teraz tylko pozostaję mi dioda poduszki z którą też walczę.. ?? :/

Witam. Ja ma podobny problem z kontrolką hamulca z tym że świeci się jak jadę na wstecznym lub podczas jazdy puszczam gaz i następuje tzw hamowanie silnikiem. Ktoś zna może przyczynę?

Z diodą SRS, odkręć licznik i przeczyść połączenia na stykach. Mi się okresowo zapala kontrolka, airbagu, po konkretnym uderzeniu w górę deski, gaśnie...

Sprawdzałeś to co było pisane wyżej?

okazało się że przewody podciśnienia były sparciałe i spękane, wymieniłem na nowe i jest git. dzięki