JACKO29 Opublikowano 6 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Litości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 6 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 starałem się wyjaśnić sprawę bardzo oględnie, szczegóły techniczne zajęły by kilkanaście stron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graphia Opublikowano 6 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 zawsze chciałem pojeździć czołgiem... a w szczególności poskręcać.... czołgi są pod czy nadsterowne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 6 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Zależy z której strony będziesz miał lufę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 6 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Że co?że jak? Że przez to mi się szpilki nie podobają!? A tak poza tym chciałem zapytać...kto tukej jest starzykiym? tz.dziadziusiem? Wnuków jeszcze nie mam T-34 :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 6 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 zawsze chciałem pojeździć czołgiem... a w szczególności poskręcać.... czołgi są pod czy nadsterowne? z moich doświadczeń za drążkami (bo tam nie ma kierownicy) T-55 i T-72 wynika,że podczas jazdy z dużą prędkością w czasie skrętu można wymusić nadsterowność ale tylko na twardej i mało przyczepnej nawierzchni - lód, beton. W terenie jest to raczej niemożliwe http://www.youtube.com/watch?v=xhbBWNcV5dA z pewnością idealnie nadają się do uprawiania ekstremalnego off roadu i biorąc pod uwagę ich wagę - średnie 50 t - mają rewelacyjnie krótką drogę hamowania http://www.youtube.com/watch?v=MT4eM7wwETE 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 7 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Nie wiem czy to czytaliście ale warte zainteresowania: http://forum.nissanklub.pl/index.php/forum-52/announcement-20-spotkanie-integracyjne-nissanmaniakow-0803-10032013/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 7 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 z moich doświadczeń za drążkami (bo tam nie ma kierownicy) T-55 i T-72 wynika,że podczas jazdy z dużą prędkością w czasie skrętu można wymusić nadsterowność ale tylko na twardej i mało przyczepnej nawierzchni - lód, beton. W terenie jest to raczej niemożliwe Fajnie sie duzi chłopcy bawią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gatar Opublikowano 7 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Z całłym szacunkiem dla pancernych, ale to jest dopiero "zabawa" : http://www.youtube.com/watch?v=r-6LhAun7x0&feature=player_detailpage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość weber29 Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 (edytowane) Witam. Tak lakierują dacie w rumuńskich fabrykach .Hehehheh http://www.youtube.com/watch?v=BB_bzn55Xak Edytowane 8 Lutego 2013 przez weber29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pejta Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Weber29 - to jest dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bullterrierMJ Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Można powiedzieć - lakiernik pełną gębą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 powinniście raczej podziwiać, z jaką maestrią robi to za pomocą tak skomplikowanego sprzętu (pomijając że pomalował kawałek zderzaka i pewnie też koło). To i tak prawdziwy artysta, widywałem garażowych lakierników używających pędzla tymczasem jakoś się kręci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bullterrierMJ Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 U mnie się nakręciło równo przez pół roku troszeczkę mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Płuca ma niezłe...zresztą nie wkij dmuchał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 może to hutnik szkła, który dorabia na boku? Oni mają tęgie płuca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 9 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 Czy zastanawialiście się kiedy nad bocznymi lusterkami w Note?Spotkałem się z wersją "zachodnią" gdzie lusterka są składane elektrycznie.Czy w naszych I-Way ach są takie czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bullterrierMJ Opublikowano 9 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 JACKO29 - ja do swojej Acenty+ dokupiłem "Easy Pack" a w tym pakiecie jest system bezkluczykowy i elektrycznie składane lusterka. Co do systemu bezkluczykowego to jestem (a jeszcze bardziej żona) tym zachwycony! Kluczyk zostaje w kieszeni (lub w damskiej torebce) a ty otwierasz i zapalasz samochód z wolnymi rękami! Bajka! A co do elektrycznie składanych lusterek, to uczucia mam mieszane... Żeby je złożyć (lub rozłożyć), trzeba zawsze nacisnąć przełącznik który ma tylko dwa położenia 1-otwarte 2-zamknięte. Nie ma trzeciego położenia - "auto" - a takie widziałem w innych samochodach i działał on tak, że lusterka zamykają się automatycznie po zamknięciu samochodu pilotem a przy otwarciu się otwierają. W Note tego "auto" nie ma i lusterka trzeba za każdym razem zamykać i otwierać ręcznie - to znaczy przełącznikiem... Taki sobie bajer dla jednych potrzebny (ciasne parkingi), dla drugich niekoniecznie. Ja osobiście używam sporadycznie...no ale jak był w pakiecie to brałem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 9 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 Jeśli nie jest tajemnicą...ile ten bajer kosztował? A co do systemu auto ,wystarczyłoby puścić wiązkę na lusterka poprzez przekaźnik dwustanowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bullterrierMJ Opublikowano 9 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 Bajer ten kosztował 1200 PLN, to znaczy inteligentny kluczyk + elektryczne składane lusterka. A raczej by kosztował, "wyszarpałem" go za darmo w ramach akcji: TARGUJCIE SIĘ ILE WLEZIE A BĘDZIE WAM DANE! Z proponowaną przez Ciebie automatyką moich lusterek, to mam jeszcze 2,5 roku gwarancji i z "ulepszaniem japońskich konstruktorów (francuskich?)", będę musiał poczekać. Ale dzięki JACKO29 za podpowiedź - ja sam z elektryki słaby jestem... ale jak kiedyś znajomemu powiem żeby mi ulepszył Notkowe lusterka poprzez "przekaźnik dwustanowy", to zrobi duże oczy skąd ja taki fachowy slang znam cha cha cha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 9 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 No to Cię podciągnę jeszcze Dwu stanowy znaczy działa w dwóch położeniach i w czasie aktywnego"kluczyka" lusterka są rozłożone,ale po zazbrojeniu alarmu zworka przeskakuje w drugie położenie i zmienia biegunowość powodując zamknięcie lusterek.To takie "auto" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bullterrierMJ Opublikowano 9 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 No teraz to już idę spokojnie zdawać na uprawnienia do 15kv - oczywiście z dozorem! No to Cię podciągnę jeszcze Dwu stanowy znaczy działa w dwóch położeniach i w czasie aktywnego"kluczyka" lusterka są rozłożone,ale po zazbrojeniu alarmu zworka przeskakuje w drugie położenie i zmienia biegunowość powodując zamknięcie lusterek.To takie "auto" A tak z ciekawości i na przyszłość: jak ja nie mam alarmu to można to "podczepić" pod centralny zamek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 10 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Pisząc alarm miałem na myśli również centralny zamek.Taką przeróbkę powinien zrobić dobry elektryk samochodowy.Ja to poałem tak w dużym uproszczeniu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bullterrierMJ Opublikowano 10 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 JACKO29 - Ok. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 10 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 kolego weber29 - można drwić zarówno z mego wyboru jak i samej marki. Jestem jednak, jak widać w dość licznym towarzystwie - ta liczba dotyczy modelu a nie całej produkcji - a'propos - wie ktoś, ile sprzedało się note? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi