Gość -Bodix- Opublikowano 18 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 Zastanawiam się nad lekkim obniżeniem (do 30 mm) i ewentualnym utwardzeniem zawieszenia - to fabryczne już zaczyna się za bardzo bujać :-). Szukam, przeglądam, czytam i ... nic - jedyne co znalazłem (na razie w internecie) to jakiś badziew zupełnie bez nazwy. Jeżeli ktoś wie gdzie znajdę coś w rozsądnej cenie to proszę o info. Jednocześnie nie pogardzę dobrą radą - co wybrać żeby było dobrze i bez przesady. Dzięki z góry. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemektom1992 Opublikowano 18 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 jeśli chcesz mam nowe oryginalne sprężyny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slaweq22 Opublikowano 19 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 Zastanawiam się nad lekkim obniżeniem (do 30 mm) i ewentualnym utwardzeniem zawieszenia - to fabryczne już zaczyna się za bardzo bujać :-). jak buja to do wymiany... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość -Bodix- Opublikowano 22 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 Sprężyny mam ok - będę musiał wymienić amory (na pewno z przodu) więc przy okazji rozbierania McPhersonów mogę od razu wymienić sobie springi na nieco niższe . Dlatego szukam czegoś rozsądnego - już tu na forum doczytałem się że fajnie się sprawują Eibachy (nawet z seryjnymi amorami), na alledrogo znalazłem jedynie MTS Technik (http://moto.allegro.pl/sprezyny-sportowe-nissan-micra-k11-35-35mm-mts-i2357188238.html) - nie wiem ile to warte więc szukam opinii i rady gdzie najlepiej kupić Eibacha springi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tabas Opublikowano 20 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 poszukaj u siebie w mieście kogoś kto skraca amory. obetnie Ci amory, sprężyny zostaną seryjne które też o odpowiednią długoścć skróci i je utwardzi( wsadzi jakiś lepszy zaworek i gęstszy olej) Tylko to musisz popytać i poszukać żeby ktoś robił te amory na prawde dobrze. ja mam tak zrobione i do tego sprężyny od senatora i nie buja nic a drogi sie trzyma jak głupi tylko jeszcze zbieżność trzeba zrobić i gitara aha ja obniżałem względem seryjnej o 9 centów pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.