Gość Justyna85 Opublikowano 29 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Witam ponownie Mam kolejny problem otóż mam do wymiany łożysko reduktora , ktoś orientuje sie jakie są koszta wymiany i częsci , czy dużo roboty i gdzie w łodzi można to naprawić. Z góry dziękuję , bo przeczytałam już całe forum , ale nic o tym nie było. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabt Opublikowano 30 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 W razie coś mam cały reduktor do sprzedania koszt wymiany około 100-200 zł łożysko 50-150 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Justyna85 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Witaj Sabt a jakie miałeś objawy popsutego łożyska? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabt Opublikowano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Objawem popsutego łożyska był luz na wyjściu na wał przedni. Zaczęło się to przez krzyżak , później krzyżak rozwalił łożysko w reduktorze , ja nie czekając kupiłem drugi reduktor w starym wymieniłem łożyska i uszczelniacze, i dalej samochód dostawał drgań tak ja to Ty opisywałaś. W moim wypadku przyczyna leżała w przednim wale napędowym , gdy go wywaliłem przestało całkowicie drżenie samochodu po czym kupiłem nowy wał i do wczoraj miałem z tym spokój ( został sprzedany). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Justyna85 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Jak to już nie masz Navary?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabt Opublikowano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Ostatnie usterki strasznie mnie wpieniły i postanowiłem ją sprzedać, wystawiłem ją na allegro dla śmiechu za dobre pieniądze i poszła jak świeże bułeczki ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ROB-ROY Opublikowano 3 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2012 w Zgierzu na ul 3-go Maja 10 telefon 42 715 04 54 zapytaj o łożysko bo mają dobre ceny i dobrze robią za rozsądne pieniądze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Justyna85 Opublikowano 12 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomala1974 Opublikowano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 Witam ponownie Mam kolejny problem otóż mam do wymiany łożysko reduktora , ktoś orientuje sie jakie są koszta wymiany i częsci , czy dużo roboty i gdzie w łodzi można to naprawić. Z góry dziękuję , bo przeczytałam już całe forum , ale nic o tym nie było. Pozdrawiam Witam, mam podobny podobny problem z reduktorem poczatkowo myslałem że to łozyska ale po rozebraniu reduktora okazały się nietkniete, natomiast wyrobiły łoze w obudowie reduktora, zastanawiam się czego to może być przyczyną, luzów na krzyżakach, bo nie jest to chyba normalne, wpier powinny przecież rozpaśćsię łożyska a nie obudowa. Będe wdzięczny za info jak to się skończyło w twoim przpadku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.