Gość Menes Opublikowano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Witam, jestem nowym użytkownikiem forum. Postanowiłem założyć ten temat ponieważ nie długo stanę się chyba bankrutem. Mam kilka problemów ze swoim sunny: Gdy kupiłem auto, miało bardzo słabą moc, okazało się, że pracuje na 3 gary więc, zmieniłem świece i przewody(miałem od poprzedniego egzemplarza) filtr powietrza i sunny tak jakby odżył lecz nadal da się od czuć jak raz któryś gar się wyłącza a raz się załącza, po prostu chodzi o przerywanie(Jaka przyczyna? ). Druga usterka to falujące obroty, czasami nawet zgaśnie po dojechaniu do skrzyżowania i wciśnięciu sprzęgła, w sumie zdarza się, że obroty są w porządku, ale nie zawsze(Jaka przyczyna?). Trzecia usterka chyba największa i najbardziej rozpaczliwa.. po tankowaniu za 50zł (jakieś 8.5 litra pb) przejechałem ostatnio jedyne 48KM! na początku nawet nie pomyślałem, że to z braku paliwa, ale jak się okazało było to prawdą. ;( Czym mogą być te usterki spowodowane? Na koniec mam jeszcze kilka pytań. - Czy filtr paliwa to jest taka puszka obok silnika do której dochodzą przewody z baku(od dołu) i wychodzą do silnika(u góry)? Widzę, że znajduje się w niej teraz paliwo w stanie postoje, ale jest ona pusta, nie ma żadnego filtru itd. - Z jakiego powodu może nie działać wskaźnik paliwa? skoro po wyciągnięciu czujnika i poruszaniu pływakiem działa normalnie, a w baku już nie? - Co sądzicie o montażu LPG? Silnik z 1991, na gaźniku. 1.4 75KM. Przepraszam, że tak wszystko na raz, ale w mojej okolicy mechanicy się nadają na *** , a jestem już całkowicie zdesperowany przez to auto.. Szczególnie proszę o pomoc co zrobić z tym potwornym spalaniem. Z góry dziękuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszCiaglo Opublikowano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 jesli chodzi o przewody od swiec to sprawdz je jeszcze raz moze czasem nie lacza albo podmien ze znajomym na próbe, zas jesli chodzi o duze spalanie to upewnij sie ze nie masz wycieków paliwa (bezyna szybko paruje) sprawdz przewody itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.