BartekZ33 Opublikowano 17 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 Witam, skąd można ściągnąć program na lapka do interfejsu ?? I jeżeli o sam kabel to co polecacie?? Chodzi o Zetkę. Europa 2006. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limon Opublikowano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 a co chcesz robic ? do sprawdzania bledow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek.85 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 BartekZ33, musisz zdawać sobie sprawę z tego, że używany program jest bezpośrednio zależny od interfejsu ("kabla"). Jeśli posiadasz już jakiś interfejs to napisz jaki a wtedy zobaczymy jakie programy z nim współpracują. W skrócie interfejsy, które będą działać z Z33. - ELM 327 - uniwersalny interfejs pasuje do większości samochodów produkowanych od 2000r. Zdiagnozuje tylko silnik (czyli usuwanie błędów silnika i odczyt livedata). Programów pod ELM'a jest pełno (darmowych i płatnych). - DDT2000 - interfejs ten współpracuje z dedykowanym programem. Możliwości są duże (łącznie a ABS, Airbag, adaptacje itp) jednak w programie nie ma 350z, jest natomiast VelSatis. Silnik "ten sam" więc coś można tam podłubać. - Consult II i III - tym zrobisz wszystko. Jest to komp taki sam jak używa ASO. Niestety jego cena (kilka tyś, chyba 7tyś) dyskwalifikuje go w zastosowaniu na własny użytek. Ja używam ELM 327. Zdiagnozować można nim tylko silnik ale ja nic więcej nie potrzebuję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IceManPL Opublikowano 19 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 (edytowane) przejsciówka na consulta kosztuje 50-150 zł http://allegro.pl/li...&string=consult prosty soft (np. nissan data scan) do sprawdzenia/skasowania błędów i paru innych rzeczy można znaleźć na ebayu są wersje na usb nie wiem jak 350z ale 200sxy mają wtyczkę tylko do consulta i inne interfejsy nie pasują Edytowane 19 Czerwca 2012 przez IceManPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek.85 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 To jest stary Consult, do 350z potrzebny jest co najmniej w wersji II żeby zrobić coś więcej niż tylko silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekZ33 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 Sorra ja to mam zamontowane ( po lewej stronie od kierownicy ). Potrzebuje tylko kabla od tego do lapa i programu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek.85 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 Hmm... mam wrażenie, że nie wiesz o czym piszesz Co masz zamontowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekZ33 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 http://allegro.pl/interfejs-vag-kkl-obd2-audi-skoda-seat-vw-pl-cd-fv-i2414938537.html coś takiego potrzebuje, żeby podłączyć z apem samochód. i chodzi mi czy znacie jakiś proegram na lapa, który to odczyta no i czy np. ta przejśćiówa wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BossNY Opublikowano 19 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 łącząc się przez ELM 327 do odczytu/kasowania błędów używam PCMSCAN 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekZ33 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 (edytowane) Dzięki czyli coś takie spokojnie mogę zamówić ?? http://allegro.pl/el...2412795011.html Bo podłączałem http://allegro.pl/interfejs-vag-kkl-409-1-usb-cd-wtyk-obd2-i2412795058.html i działało. To obydwa dadzą radę ?? Edytowane 20 Czerwca 2012 przez BartekZ33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BossNY Opublikowano 20 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 tak, taki ELM 327 mam, a ten drugi to nie wiem... może też się da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirtrojan Opublikowano 20 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 mam ten I i działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmon_LP Opublikowano 21 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 (edytowane) www.allegro.pl/bluetooth-interfejs-2013-elm327-1-5-can-obd2-i3236125879.html zamowilem ten interfejs, czy jeszcze cos musze kupic aby moc sie polaczyc poprzez lapka czy tez androida ? w którym miejscu w aucie się go wpina ? Edytowane 21 Maja 2013 przez Sajmon_LP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberek91 Opublikowano 21 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Kiedyś znajomy podpinał coś takiego. Podłączasz pod OBD (poniżej kierownicy, trochę na lewo), łączysz po USB lub BT i gitara. Jedyne co jeszcze potrzebujesz - program, który odczyta wszystkie parametry, błędy etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmon_LP Opublikowano 28 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 (edytowane) podlaczylem elm327, chce parowac z telefonem i wpisuje 0000, 1234, 6789... i co ? i bledne piny wyskakuja. ktos ma jakies pomysly ? Edytowane 28 Maja 2013 przez Sajmon_LP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micho196 Opublikowano 28 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 ELM 327 to takie parszywe urządzenie że czasem trzeba próbować ze 3-4 razy zanim złapie połączenie. Nie wiem jak jest z łączeniem się przez telefon ale na laptoku działa bez problemu. Ja uzywam scanmastera i pcmscan. Programów do ELM-a jest duzo wiecej. Na bank coś znajdziesz w sieci. Ogólnie to urządzenie niewiele potrafi, ale czasem sie przydaje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi