forester16 Opublikowano 30 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 Wiem, wiem fotelik w Tyranie to nie element "ofrołdu" ale dziecko rośnie i trzeba młodego obywatela w miłości do Nissanów wychowywać! Mam pytanie o fotelik pasujący do Tyrano II dla dziecka o wadze 9-36 kg. Możecie coś polecić? Coś co pasuje? Pytam nie dlatego,że nie che mi się w alledrogo zajrzeć, ale dlatego, że już raz kupiłem fotelik który okazał się kompletnie nie przystosowany do terrano (pasa za krótki). Przy drugim foteliku poszedłem po rozum do głowy i kupiłem fotelik z instrukcji obsługi nyski. Jest ok, ale dzieciak wyrósł i trzeba większy, a kolejny fotelik z listy instrukcji obsługi jest nieosiągalny w tej chwili w Polsce. Niby fotelik to fotelik, a później okazuje się,że trudno go dopasować i wogóle jest jakoś do bani... Najlepiej by było zapakować juniora i jechać do sklepu z fotelikami, ale niestety mam dość daleko do takich luksusów Pytam o Wasze doświdczenia z montażem, z codzinnym używaniem no i czy dzieci są zadowolone:) ? PS, tematy "okołodzieciowe" czas zacząć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 30 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 jaki rocznik? jest mocowanie isofix? przy okazji od jakiego rocznika a T2 pakowali fotele z isofixem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kopiec Opublikowano 30 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 Podobno Nissan rekomenduje firmę Romer, z isofixem jest model Romer Kid Plus 15-36kg, 9-18 kg to bodajże Romer Duo costam, jest tez Romer Baby Safe 0-18kg, są tez bez isofixa, na zwykłym pasie - pełen wybór Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forester16 Opublikowano 1 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 Rocznik 2000 bez isofixa. Model 5-drzwiowy. W instrukcji z 2002 roku znalazłem Romer (Britax) Vario i Star Riser. Póki co takich na alledrogo nie ma takich. Są to strasze modele i nie były chyba zbyt powszechne w Polsce. W tej chwili mam Romer King (9-18 kg) i bardzo dobrze się sprawuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 1 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 a ktoś wie od jakiego rocznika fotele w T2 mają mocowania do isofixa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robi108 Opublikowano 3 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2012 Witam, Mam Mavericka long z 95r i używałem 3-ch fotelików: 1. Peg-perego Prmo-vaggio (0-9kg) bez iso-fix 2. Maxi-cosi Tobi (9-18kg) bez iso-fix 3. Sunshine-kids (18-36kg) bez iso-fix Obecnie wożę foteliki 1 i 2. Wszyskie powyższe mogę szczerze polecić do Terrano/Mavericka, Ponadto maja wysokie noty i sa wygodne dla dzieciaków. Nie ma problemów z mocowaniem i eksploatacją. pozdrawiam. Robi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kylo_k2 Opublikowano 3 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2012 ja kupiłem taki i używam w TI. Jestem bardzo zadowolony, a młoda lubi w nim jeździć. http://allegro.pl/foteliki-recaro-fotelik-young-sport-dodatki-i2434713515.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forester16 Opublikowano 3 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2012 Fajnie Dzięki Panowie za konkrety! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.