dinokajman Opublikowano 1 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 (edytowane) Zauważyłem że pali się lampka w bagażniku gdy otwieram samochód (miałem zdjętą półkę tą na sznurkach z tyłu za kanapą tak bym nie zauważył) i gaśnie jak go pilotem zamykam czy to normalne jeżeli nie to co powinienem zrobić? Chyba powinna zapalać się jak otwieram bagażnik i gasnąć jak go zamykam tak mi się wydaje. Edytowane 1 Lipca 2012 przez dinokajman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 2 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 Nie,tak jest wszędzie w tych modelach.Zapala się po otwarciu,gaśnie po zamknięciu i przekręceniu kluczyka.Albo samoczynnie po ok 3 minutach z kuczykiem lub 10 bez kluczyka.Nie obawiaj się taka pierdułka nie rozladuje akumulatora.Jak zapewne zauważyłeś,lub nie jeżeli otwożysz bagażnik to również w środku się zapalają żarówki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 2 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 Wszystko jest ok - u mnie jest tak samo. Lampka działa tak jak opisał Jacko - zapala się po otwarciu drzwi i gaśnie samoczynnie po pewnym czasie po ich zamknięciu lub przekręceniu kluczyka. Oczywiście jeżeli pierwszymi otwartymi drzwiami będzie klapa bagażnika, też się zapali . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red Opublikowano 4 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 (edytowane) Jest ok...Mnie to też wkurza, ale cóż. A z tym czasem gaśnięcia to jest różnie. U mnie świeci coś ok. 20 min z tego co pamiętam. Oczywiście mówię o zgaszonym silniku gdy auto stoi zaparkowane-zrobiłem kiedyś taki test...wszystkie drzwi pozamykane, a jedynie kufer otwarty i zgasło światło samoczynnie, ale baaaardzo późno. Po kiego diabła to światło się zapala gdy nie zamierzamy otwierać kufra...nie mam pojęcia. Niby takie eco auto-a tu taki zonk. Edytowane 4 Lipca 2012 przez red 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 4 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 W lodówce cały czas się świeci i jakoś nikt się nie czepia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasyr Opublikowano 4 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 No JACKO masz rację, ja mam tak jak w lodówce i mi to pasi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red Opublikowano 5 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 To powiedzcie żonce by wyłączała... Zawsze zostawia zapalone światło w lodówce to potem tak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość veonn Opublikowano 17 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Hej mam taki problem w moim nissanie note 2007 r silnik 1.6 gdy jadę po nie równej drodze zapala mi się lampka od bagażnika i na desce rozdzielczej pojawia się czerwony samochodzik z rysunkiem otwartych drzwi zauważyłem że gdy samochód jest zgaszony i zamknięty lampka w bagażniku cały czas się pali ktoś może mi podpowiedzieć co może być tego przyczyną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porter59 Opublikowano 17 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Hej mam taki problem w moim nissanie note 2007 r silnik 1.6 gdy jadę po nie równej drodze zapala mi się lampka od bagażnika i na desce rozdzielczej pojawia się czerwony samochodzik z rysunkiem otwartych drzwi zauważyłem że gdy samochód jest zgaszony i zamknięty lampka w bagażniku cały czas się pali ktoś może mi podpowiedzieć co może być tego przyczyną Po jednej takiej nocce akumulator padnie i lampka zgaśnie Pewnie coś z zamkiem,albo któryś z kabli przerwany przy pokrywie bagażnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 18 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 Ewidentnie coś z zamkiem się dzieje bo w nim umieszczony jest czujnik zamkniętej-otwartej klapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi