Gość pomarszczonyfrd Opublikowano 8 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2012 witam, długo zastanawiałem się nad napisaniem, może ktoś ma lub miał lub rozwiązał podobny problem, otóz mam Navare 2010 ver 190KM SE i generalnie nie ma problemów z autem poza jednym, w zakresię od ok. 2000 do 2800 obrotów czuć, że nie ciągnie, tak jakby chciało a nie mogło. w zakresie od ok. 3000 jest znaczna różnica, słuchać turbinę i auto odjeżdża, nie zależy mi aby kręcić auto na obroty poza tym w zakresie od 2000 do 2800 poza silnikiem słuchać dźwiek "dziurawego tłumika", raz go słychać słabiej raz mocniej. mam navare 2007 rok sporowadzoną z Niemiec wersja prostsza ale starsze auto zachowuje się zupełnie inaczej, silnik chodzi ciszej. odpowiedź serwisu "ten typ tak ma", testowałem różne paliwa od v-power po zwykłego diesla, zastanawiam się nad hamownią. może jakieś sugestie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechanikadam Opublikowano 9 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Na ciepłym czy zimnym silniku? Czy może nie ma to znaczenia? Sprawdź EGR, a konkretnie samą przepustnice. Lubią padać i wywołują podobną usterkę. Zobacz też czy kierownica zmiennej geometrii turbiny pracuje w pełnym zakresie obr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pomarszczonyfrd Opublikowano 9 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 generalnie na zimnym jest ok, dopiero po rozgrzaniu silnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechanikadam Opublikowano 9 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 To taka usterka powstaje po rozgrzaniu z egr'u, zaworu ocv na pompie lu zawory na szynie paliwowej przy ścianie grodziowej. Spróbuj wykręcić tan zawór i zobacz czy składa się z jednej części czy z kilku..jak z jednej to jest ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.