Gość wojcik1963 Opublikowano 10 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 Witam wszystkich . Wczoeaj wymienilem zarowke oswietlenia wnetrza no i powstal problem swieci sie ciagle nie gasnie samoczynnie nawet po odpaleniu auta gdzie szukac tego ukladu ktury ty steruje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawek7708 Opublikowano 10 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 Witam wszystkich . Wczoeaj wymienilem zarowke oswietlenia wnetrza no i powstal problem swieci sie ciagle nie gasnie samoczynnie nawet po odpaleniu auta gdzie szukac tego ukladu ktury ty steruje naSteruje tym moduł komfortu pewnie jak wymieniałsc zarowke zrobiłes zwarcie i sie cos przepaliło a moduł znajduje sie koło bezpiecznikow na forum znajdziesz jak sie do niego dostc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voyager1956 Opublikowano 11 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 Jak wymieniłeś żarówkę to problem leży w stykach w oprawce, wyjąć lampkę i z niej żarówkę i obejrzeć stan styków ewentualnie styki rozebrać i złożyć z powrotem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokol_tur Opublikowano 11 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 ja miałem tak , ale mi nie działał przycisk od wyłączania i dlatego paliła sie ciągle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek1211 Opublikowano 28 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Moim zdaniem padł tranzystor w module komfortu umieszczonym nad pedałem hamulca pod kolumną kierownicy. Temat był już dość szeroko opisywany na forum. Kupiłem Primkę z takim uszkodzeniem, chcąc sprawdzić lampkę podsufitną zrobiłem zwarcie i nastała totalna ciemność nawet po wymianie bezpiecznika 10A. To podobno 2 faza uszkodzenia tego samego tranzystora w module komfortu, za parę dni poddam moduł naprawie i napiszę czy pomogło. Witam ponownie, moduł już po naprawie i z pełnym sukcesem. Tranzystor wymieniony na nowy BUZ90A. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wojcik1963 Opublikowano 9 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 Witam wszystkich ponownie wracam do tematu . Pomuzcie moze ktos ma zdjecie tego modulu komfortu bo ja mam wersje angielska primery i pod pedalem hamulca nic nie ma a z boku jest plyta chyba komputera bo ma wejscie do komputera a ja niewiem jak ten czujnik wyglada pomocy!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 moduł komfortu jest nad pedałem hamulca takie pudełko z dwiema wiązkami wtyczek http://allegro.pl/nissan-primera-p12-1-8-modul-komputer-komfortu-i2567314454.html chyba że jest w angolu za schowkiem pasażera a nad pedałami masz klimę???? to pudełko jest przymocowane pionowo z wtyczkami od dołu na ślepo sie wyciaga wtyczki pudełko do góry i jest twoje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.