Gość doris1979 Opublikowano 10 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 Almera 2000 r N16 90KM benzyna/gaz po włączeniu silnika wskazówka obrotomierza faluje , po ruszeniu z miejsca autko lekko sie dusi, szarpie, jakby nie miało siły ruszyc dalej .jak sie rozkręci , te objawy sie minimalzują Podczas jazdy ze stała prędkościa wskazówka nadal faluje i wyczuwalne jest minimalne szarpanie . Zapaliła sie też kontrolka CHECK Mechanik przeczyścił przepustnicę, przepływomierz, wykasował check, ale objawy nie ustapiły . Dodatkowo stwierdził, że nie ma możliwości połączenia się z komputerem w mojej Almerze - jego komputer nie widzi mojego Moje pytanie: czy jest to możliwe czy tylko chciał mnie spławić ?:-) Gdzie szukać przyczyny takich objawów? Gdzie w Łodzi można by to naprawić solidnie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maius Opublikowano 10 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 W Łodzi to chyba najlepiej do kolegi Mac-a z forum uderzać, dużo ludzi polecało: http://www.klinika-japonczyka.pl/ PS: "nie ma możliwości połączenia" - słyszałem już nie raz po czym okazywało się, że mój ELM za 50zł z allegro jakoś dawał radę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość doris1979 Opublikowano 10 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 hmm.. czyli czas na ponowną wizyte u mojego "specjalisty".Pojade i go przyciśne Dziękuje za info .Mam nadzieje, że się uda szybko zdiagnozować przyczyne. Postanowiłam dopieścić moje autko,żeby nigdy mnie nie zawiodło..Nie ma nic bardziej przykrego niż wierny kompan , któremu coś dolega a nie umiesz mu pomóc .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość albertsamsel Opublikowano 23 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 falowanie obrotów, może być sonda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEO NFS Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 falowanie obrotów, może być sonda Dobrze ze wstawiłeś wyraz-może-być sonda. To problem bardziej złożony. Po 1 jeżeli tak samo jest na etylinie to bez serwisowego Consult nie dojdziesz do ładu. Jeżeli nie wykaże zadnego błędu. To na 90% do wymiany listwa wtryskiwaczy, a może i wtryski(pojedynczo lub wszystkie)>Doświadczenie mojego kumpla! Po wymiamie listwy i wtrysków- jak ręką odjoł, a serwis nic nie wykazał. falowanie obrotów, może być sonda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.