kinior_kr Opublikowano 12 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Witam ponownie Kolegów Forumowiczów! Stałem się szczęśliwym posiadaczem T30. Auto przywiezione na stalówkach z zimowymi oponami. Mam zamiar zmienić koła na oryginalne alufelgi pochodzące od Nissana Qashqai. Z lektury forum wnioskuję, że felgi te pasują do X-a, ale czy nakrętki, które je mocują są identyczne z tymi od felg stalowych? Czy płaszczyzna stożka jest identyczna w obu przypadkach? Czy szpilki wystają na podobną wysokość z jednej i drugiej felgi? Proszę o odpowiedź. Z pozdrowieniami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtgor Opublikowano 13 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 Ja na lato mam alu a na zimę stalówki i używam tych samych nakrętek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeshky Opublikowano 13 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 To niedobrze bo nakrętki do Alu i do stalowych felg mają inny stożek. Jak masz nakrętki do stalówek i używasz ich do ALu to właśnie zniszczyłeś sobie felgi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtgor Opublikowano 13 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 (edytowane) Mam śruby do alu (oryginalne) i świetnie sie nadają do stalówek, tak już jeżdżę 4 lata i nic nie zniszczyłem, koła się dobrze trzymają śruby wchodzą prawidłowo, więc wszytko jest dobrze. Tym bardziej że stalowe falgi mam od qashqai_a, tam i w stalowych i w alu są takie same śruby. Edytowane 13 Lipca 2012 przez wojtgor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeshky Opublikowano 13 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 Mam śruby do alu (oryginalne) i świetnie sie nadają do stalówek, tak już jeżdżę 4 lata i nic nie zniszczyłem, koła się dobrze trzymają śruby wchodzą prawidłowo, więc wszytko jest dobrze. Spoko ale ja pisałem o sytuacji odwrotnej, śruby od stalówek do Alu i niszczysz gniazdo śruby w feldze Alu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinior_kr Opublikowano 13 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 Witam, czyli nie będzie problemu z jazdą na kołach od QQ. pod warunkiem zastosowania odpowiednich nakrętek Dzięki za pomoc. Dam znać jak zmienię kółka. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtgor Opublikowano 13 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 Pamietaj że stalówki od QQ niemaja wzmocnień wiec w jakie doły szybko nie pojedziesz, ja używam ich przede wszystkim po asfalcie i na jakąs lekką polna rogę. Trzeba poprostu z nimi delikaniej. Apropos: Spoko ale ja pisałem o sytuacji odwrotnej, śruby od stalówek do Alu i niszczysz gniazdo śruby w feldze Alu. Powie, szczerze że nie wiedziałem że śruby mogą się różnić, aż zapytam o to u mechanika przy okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinior_kr Opublikowano 13 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 Po kamieniołomach itp. raczej nie będę się poruszał Chociaż momentami nasze drogi niewiele się od nich różnią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość renald65 Opublikowano 14 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 Fele od QQ są ok,ale jeżdzę na nich w lato i ostrozniej w terenie:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinior_kr Opublikowano 14 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 Witam, dzisiaj śmigałem już na nowych kołach Jak tylko zrobię zdjęcie, to się Wam pochwalę. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi