Gość bubchen Opublikowano 29 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2012 Witam Forumowiczów, Niedawno nabyłem Altimę 3,5 AT. Po przejechaniu ok. 1.500 km zauważyłem (a może tylko się czepiam?), że przy przyspieszaniu, w pewnym zakresie obrotów (ok. 2.000-2.500) tuż przed zmianą biegu na wyższy słychać i czuć bardzo delikatne tarcie. Czy to jest normalne? Zakładam, że to jakiś problem ze skrzynią. Czy w tych automatach wymienia się olej? Wedługg instrukcji jest zalecenie wymiany co 30.000 mil, chociaż niektórzy twierdzą, że tego oleju nie powinno się ruszać. Ile powinna kosztować taka wymiana w ASO? Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam. Problem rozwiązany - delikatnie ocierała blaszka tarczy hamulcowej. Naprawa zajęła kilka minut ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiek22 Opublikowano 29 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2012 Ale ja na twoim miejscu i tak wymienił bym olej w skrzyni jako taki pakiet startowy. Nie słuchaj tych co mówią że oleju w skrzyni automatycznej się nie wymieniał - to nie prawda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.