Robko30 Opublikowano 20 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Witam, Zadaje Ula mi się ostatnio kontrolną awarii silnika. Po zczytaniu komputera wyszło ze kłopot jest z zawodem egr. Mechanik go wyjął i wyczyscil ale to nic nie dało. Twierdzi że trzeba wymienić i radzi żeby kupić nowy, bo używany może być równie zużyty jak mój ( 220k km ). Nowy zawód to spory wydatek, wiec pomyślałem o wyłączeniu zaworu i jezdzeniu bez. Słyszałem ze da się to zrobić za pomocą jakiegoś chipa. Czy któryś z forumowiczow mógłby mi doradzić czy to jest bezpieczne dla samochodu i kto mógłby to zrobić ( krk )? Pozdrawiam Robko30 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waszka Opublikowano 20 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Przepraszam , że nie w temacie i nie merytorycznie , ale widzę że kolega ma przejechane 220 tys km . Proszę o informację o trwalości i awaryjnosci auta , naprawach - chyba to zainteresuje wszystkich posiadaczy 2,0 dci 4x4 , tym bardziej że przebieg imponujacy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAAAD Opublikowano 21 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Może w tym temacie poczytaj http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/2826-tuning-za-2zl-usuwanie-egr/page__fromsearch__1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robko30 Opublikowano 21 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Do Waszka: mogę wszystkich użytkowników qashqaia po gwarancji pocieszyć. Odkąd po raz ostatni zrobiłem przegląd w aso Pgd Krk autko przestało sie psuć ;-), tylko drobiazgi typu klakson, luszczaca sie skóra kierownicy. Dość często wymieńiam tarcze hamulcowe, poza tym autko ok, godne polecenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.