haczepsu Opublikowano 29 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 mam luz na przednim kole T II trudno powiedziec nie ogromny ale jest mocno wyczuwlny i mam pytanie czy to jest normalne czy moze cos z lozyskiem amoze wystarczy dokręcic a i jakie tam jest lozysko stozkowe , pllaskie , podwójne pojedyncze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 30 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2012 Rozbawiasz tym pytaniem. Skoro jest luz to na kanał, centralnie lewarem w górę żeby koła zawisły i szukaj co ma luz. Ja takie sprawy oddaję komu innemu do zrobienia bo się nie znam i nie mam zaplecza. Co do łożyska to o ile pamiętam jest podwójne i zanim zacznie huczeć podczas skręcania to już nieźle lata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 30 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2012 są dwa łożyska skośne, kasuje się luz nakrętką i tyle, w skrócie to odkręcasz sprzęgiełko, potem wykręcasz śrubę z podkładki zabezpieczającej i regulujesz. dopiero jak jest uszkodzone to się wymienia, jak jeździłeś długo z luzem to jest spora szansa że masz je do wymiany. regulacja to z 5-10 minut roboty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haczepsu Opublikowano 31 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 dzieki za pomoc jeszcze mam pytanie czy przy odkrecaniu tych sprzegiełek to wystarczy odkrecic te sruby i schodza czy niema jakiegos knyfu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwiat Opublikowano 31 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Sprzęgieł ka odkręca się normalnie tymi śrubami i zdejmuje całą kopułkę.mW środku jest są takie pierścienie i blaszki co je odpychają (mówiąc opisowo a nie technicznie...hehehe) ale ale nie powinny wypaść. Jeśli by wyleciały to wystarczy je odpowiednio włożyć z powrotem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.