Gość auto-moto Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Czy ktoś zna firmę GPD ,mam ofertę na amortyzatory tej firmy 185,00za sztukę na tył gazowe do n-14 z podobno dożywotnią gwarancją,stąd moje pytanie czy jest to dobry zakup ? Szkoda kasy na to.Nawet 5 zł bym nie dał za GPD.Rozsypią się w pół roku...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buli27 Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 auto-moto dlaczego tak twierdzisz? ja zrobilem na nich już 70 tys. jestem świerzo po przeglądzie i amorki są w porzadku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość auto-moto Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 GPD to chińskie amortyzatory sprowadzane dosłownie "luzem" do Niemiec itam przepakowywane w pudełka.Jakbys chciał wiedzieć to GPD (German Parts Distrybution) to nie firma Niemiecka tylko zwykły pakowacz.Amortyzatory na Polskim rynku sprzedają się świetnie...Dlaczego?Proste -> niska cena ,ale co do jakości to powiem,że jest to najgorszy syf jaki widziałem.....Taka jest moja opinia :kosci: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buli27 Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Napisz mi czy na nich jeżdziłeś bo twierdzić to sobie można.Mnie jak narazie nie zawodzą.Użytkuje ich więc wyrazam opinie.Widze że chandlujesz japońskimi więc porostu robisz sobie reklame na forum.Glowe dam sobie uciąć że nigdy nie użytkowałeś gpd a jedziesz na nich z wiadomych względów........ Nie przecze że moze trafić sie i szajs ale w japońcach może być tak samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z2maciek Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Tak sobie właśnie czytam i rozważam zakup amorków GPD a tu nagle ten post... Hm ciekawy głos auto-moto tyle ludzi powyżej użytkuje gpd i nie narzeka aż tu nagle taka antyreklama i to osoby z której postu sądzić można że sama ich nie użytkuje. A jeśli chodzi o kraj pochodzenia. A jeśli nawet są chińskie to co ? Ludzie, ważne jakiej jakości coś jest a nie gdzie jest robione. Oczywiście w chinach jest robione pełno badziewia, ale są też robione części do promów kosmicznych. Auto-moto, może napisz coś konkretniej, czy używasz takich amorków i nie jesteś zadowolony, czy znasz kogoś kto się na nich "przejechał". To by była cenna informacja a nie stwierdzenie "złe bo z chin" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarros Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 tez mam zalozone te amorki z przodu przejechalem na nich ok 20 tys. km. i jak narazie (odpukac) nie narzekam!! moim zdaniem sa troche twarde ale jest OK!! takze jak ktos nie sprobuje to niech moze sie nie wypowiada!!!! :027: wiadomą sprawą jest, że co orginał to orginał :one: ale nie badzmy pesymistami!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z2maciek Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Właśnie dzisiaj zakupiłem amorki GPD na allegro za 110 zł/szt i własnoręcznie zamontowałem. Spisują się bez zarzutu, oby na długo. Jeśli chodzi o jakość wykonania - z zewnątrz wyglądają zupełnie przyzwoicie. Polecam wahającym się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rrrobert Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 GPD SĄ NAJLEPSZE. SAN NA NICH ŚMIGAM REWELACJA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hermoll Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 GPD SĄ NAJLEPSZE. SAN NA NICH ŚMIGAM REWELACJA a Czarne lepsze od białego.......albo Białe od czarnego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba.mak1 Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 witam a ja sie podepne pod temat bo ostatnio tez wymienialem przednie amorki w Nissku i teraz chce ustawic zbierznosc ktos doradzi gdzie w Katowicach (lub okolicy) tanio i dobrze mi ustawia?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirage Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 Witam. Właśnie przymierzam się do kupna amortyzatorów do mojego N14. Znalazłem na allegro takie amory: http://moto.allegro.pl/item207212481_amort..._wyprzedaz.html http://moto.allegro.pl/item206036403_amort...ortyzatory.html Co myślicie o zakupie takich tanich amorków? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sparrow Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 Witam! Mam amorki Daco i przejechałem dopiero około 3000 km.Orginały to to nie są ale za te pieniądze... .Obecnie jest OK choć początkowo były nieco twarde jak dla mnie. Ja zapłaciłem 140 pln z osłonami i odbojami za sztukę + 2 lata gwarancji. Co o nich sądze dobre i tanie znacznie lepsze niż te co miałem w wozie .(4,5 / 6). Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek666 Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 W 99% (założenia własne) przypadkach cena idzie w parze z jakością. Pytanie tylko, jaki poziom jakości akceptujemy w przypadku danego przedmiotu i czy warto płacić więcej, za (teoretycznie) lepszą jakość. Ja na tyle mam gazówki BOGE (ze stajni SACHS) a na przodzie olejówki KYB. Obydwie firmy z czystym sumieniem mogę polecić, autko prowadzi się wyśmienicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi