slik Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Witam, mam taki problem z QQ 1,5 dci, juz dwa razy zdarzyło mi się, że wsiadam do samochodu odpalam i po około 5 sekundach gaśnie i nie chce zapalić. Podniose maskę ręcznie pompuje paliwo pompką i pali (ale to może tylko przypadek). filtr paliwa, powietrza nowiutkie. czy ktoś miał cos takiego wie o co chodzi? Moje podejrzenia to pompa paliwa albo imo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość arkb74 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 miałem tydzień temu, do tego stopnia, że po jakimś czasie w ogóle nie odpalał. Wzięli go na lawetę, zawieźli do dealera, tam stał tydzień, twierdzili, że muszą ściągnąć z Amsterdamu jakiś kabelek przy pompie paliwa, widziałem, że przynajmniej jest wymieniona ta rurka z ręczną pompką i teraz auto działa - zobaczymy jak długo.... czy miałes może problem ściągania w prawą stronę, bo walczę z tym już pół roku a serwis ciągle twierdzi, że nierówne ciśnienie w oponach... dobre, bo przed każdym przyjazdem do nich sprawdzam i jest ok... nigdy więcej Nissana i to nie przez auto, bo psuć się ma prawo każde, tylko sposób obsługi serwisu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slik Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 ze ściąganiem nie mam problemu. Co do palenia i gaśnięcia to mój mechanik stwierdził wadliwy zawór zwrotny w pompce ręcznej, póki co wymienione i testuje to rozwiązanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKa Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 czy miałes może problem ściągania w prawą stronę, bo walczę z tym już pół roku a serwis ciągle twierdzi, że nierówne ciśnienie w oponach... dobre, bo przed każdym przyjazdem do nich sprawdzam i jest ok... nigdy więcej Nissana i to nie przez auto, bo psuć się ma prawo każde, tylko sposób obsługi serwisu. Poprzedni QQ miał problem ze ściąganiem, dość szybko powalczyli z tym, ustawili geometrię i było ok, drobny problem ze ściąganiem pojawił się po niecałych 3 latach ale też to "naprostowali". Następny nie miał z tym żadnych problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piciu_f Opublikowano 5 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Witam, mam taki problem z QQ 1,5 dci, juz dwa razy zdarzyło mi się, że wsiadam do samochodu odpalam i po około 5 sekundach gaśnie i nie chce zapalić. Podniose maskę ręcznie pompuje paliwo pompką i pali (ale to może tylko przypadek). filtr paliwa, powietrza nowiutkie. czy ktoś miał cos takiego wie o co chodzi? Moje podejrzenia to pompa paliwa albo imo Witam, mam podobny problem i jestem ciekaw jak kolega rozwiązał problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Synkro Opublikowano 13 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Podobny problem, napiszcie proszę czy wymiana pompki czy też kabelka przy pompie pomogły w każdym z przypadków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slik Opublikowano 17 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 miałem podobny problem. Nasilał sie gdy samochód stał nieco dłużej. Po szukaniu przyczyn - pomysł - zrobić ręczną pompkę (zastąpić fabryczną) z przezroczystym przewodem. Przy takim rozwiązaniu było wyraźnie widać powietrze w przewodzie. Potem trochę zabawy szukania i minimalna dziurka w przewodzie jakieś 20-30 cm od ręcznej pompki (na takim załamaniu, ocierało o jakąś częśc czy tam osłonę silnika). żeby znaleść dziurkę bardzo dużo zabawy (sprężarka i dmuchanie od strony zbiornika. Żadnych nawet minimalnych wycieków paliwa nie było (ciśnienie / podciśnienie) Samochód zapala na 5 sekund bo na tyle ma paliwo a potem powietrze i gaśnie. Wymieniłem przewód (wstawiłem kawełek innego) i śmiga jak należy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.