Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

pali i gaśnie QQ 1,5 dci


slik

Recommended Posts

Witam, mam taki problem z QQ 1,5 dci, juz dwa razy zdarzyło mi się, że wsiadam do samochodu odpalam i po około 5 sekundach gaśnie i nie chce zapalić. Podniose maskę ręcznie pompuje paliwo pompką i pali (ale to może tylko przypadek). filtr paliwa, powietrza nowiutkie. czy ktoś miał cos takiego wie o co chodzi? Moje podejrzenia to pompa paliwa albo imo

Link to comment
Share on other sites

Guest arkb74

miałem tydzień temu, do tego stopnia, że po jakimś czasie w ogóle nie odpalał.

Wzięli go na lawetę, zawieźli do dealera, tam stał tydzień, twierdzili, że muszą ściągnąć z Amsterdamu jakiś kabelek przy pompie paliwa, widziałem, że przynajmniej jest wymieniona ta rurka z ręczną pompką i teraz auto działa - zobaczymy jak długo....

czy miałes może problem ściągania w prawą stronę, bo walczę z tym już pół roku a serwis ciągle twierdzi, że nierówne ciśnienie w oponach... dobre, bo przed każdym przyjazdem do nich sprawdzam i jest ok... nigdy więcej Nissana i to nie przez auto, bo psuć się ma prawo każde, tylko sposób obsługi serwisu.

Link to comment
Share on other sites

ze ściąganiem nie mam problemu. Co do palenia i gaśnięcia to mój mechanik stwierdził wadliwy zawór zwrotny w pompce ręcznej, póki co wymienione i testuje to rozwiązanie

Link to comment
Share on other sites

czy miałes może problem ściągania w prawą stronę, bo walczę z tym już pół roku a serwis ciągle twierdzi, że nierówne ciśnienie w oponach... dobre, bo przed każdym przyjazdem do nich sprawdzam i jest ok... nigdy więcej Nissana i to nie przez auto, bo psuć się ma prawo każde, tylko sposób obsługi serwisu.

 

Poprzedni QQ miał problem ze ściąganiem, dość szybko powalczyli z tym, ustawili geometrię i było ok, drobny problem ze ściąganiem pojawił się po niecałych 3 latach ale też to "naprostowali". Następny nie miał z tym żadnych problemów.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...
Guest piciu_f

Witam, mam taki problem z QQ 1,5 dci, juz dwa razy zdarzyło mi się, że wsiadam do samochodu odpalam i po około 5 sekundach gaśnie i nie chce zapalić. Podniose maskę ręcznie pompuje paliwo pompką i pali (ale to może tylko przypadek). filtr paliwa, powietrza nowiutkie. czy ktoś miał cos takiego wie o co chodzi? Moje podejrzenia to pompa paliwa albo imo

Witam, mam podobny problem i jestem ciekaw jak kolega rozwiązał problem?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Podobny problem, napiszcie proszę czy wymiana pompki czy też kabelka przy pompie pomogły w każdym z przypadków.

Link to comment
Share on other sites

miałem podobny problem. Nasilał sie gdy samochód stał nieco dłużej. Po szukaniu przyczyn - pomysł - zrobić ręczną pompkę (zastąpić fabryczną) z przezroczystym przewodem. Przy takim rozwiązaniu było wyraźnie widać powietrze w przewodzie. Potem trochę zabawy szukania i minimalna dziurka w przewodzie jakieś 20-30 cm od ręcznej pompki (na takim załamaniu, ocierało o jakąś częśc czy tam osłonę silnika). żeby znaleść dziurkę bardzo dużo zabawy (sprężarka i dmuchanie od strony zbiornika. Żadnych nawet minimalnych wycieków paliwa nie było (ciśnienie / podciśnienie)

Samochód zapala na 5 sekund bo na tyle ma paliwo a potem powietrze i gaśnie.

Wymieniłem przewód (wstawiłem kawełek innego) i śmiga jak należy

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...