slik Opublikowano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 ja mam podobnie, qq z 2009 oryginalny aku i w sylwestra padł (już wcześniej czułem / słyszałem że się nie doładowuje). Zabrałem na noc do domu, naładowałem rano zapalił ale wiedziałem, że to już nie to. Pojechałem do sklepu kupiłem nowy, wymieniłem i jest o niebo lepiej. kupiłem centre future 64 Ah 640 A za 315 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Moje auto stoi w ciepłym garażu i też dwa razy akumulator odmówił posłuszeństwa a ma dopiero 2,5roku ! Servis nie znalazł niczego co by rozładowywało aku a za przyczynę uznał małe przebiegi ? Ostatnio montowałem hak ale to robił mi servisant - elektryk z salonu KIA i w w/w temacie podpowiedział mi żeby wyjmować kluczyki ze stacyjki mimo ,że autoalarmu nie uzbrajam to ....tak jak napisał w #23 luc123456 . Tak teraz czynię i na razie jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Tak - kluczyk na postoju trzeba wyjmować ze stacyjki. Nawet jeżeli stacyjka jest "wyłączona" a klucz w niej tkwi, niektóre obwody elektryczne działają - co zwiększa pobór energii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 A ja polecam tą markę aku http://store.yuasabatteries.com/c/batteries Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi