MAŁY2009 Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Witam serdecznie.Wostatnim czasie z moim nissanem było oki.Niedawno jechałem nad morze i przy predkości tak 120 poczułem drgania całego samochodu.Tak jagby guzy miały opony, takie bicie. Ustawało ono gdy puszczałem na chwile gaz poczym znów w pedał pare sekunt było oki i zaraz znowu.Sprzegło bierze mi wysoko, ale sie nie ślizga.Moja nyska to Primera p11 1,6 16v 98r 2004tys kilometrów ma.Jeszcze jedno gdy jest ciepły silnik i gdy wciskam sprzegło(nie zawsze)sprzegło trzymam wciśniete słyczac dziwne wycie mija ono ggy puszczam sprzegło, oczywiscie wszystko to robie na luzie.Prosze o pomoc. Dziekuje i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wojt_mk.. Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Ja jestem świeżo po wymianie sprzęgła także napisze ci jaka jest różnica. Na starym sprzęgle (266 tyś km) podczas gwałtownego przyspieszania do prędkości ok 120-140 km/h czuć było lekkie wibracje tak jakby silnik maił zaraz wyskoczyć z "ramy" ale to było tylko przy przyspieszaniu, podczas jazdy ze stałą prędkością było ok. Hałas przy wciskaniu sprzęgła to może być łożysko oporowe. A co do drgań u mnie też występują przy prędkości ok 140 km/h ale ja podejrzewam tarcze hamulcowe mogą być krzywe, bo przy hamowaniu lekko drga mi kierownica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAŁY2009 Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 dziekuje za pomoc ,myśle że musze wymienić kąpletne sprzegło, te drgania pojawiają sie własnie jak gwałtownie daje gazu.Troche mi wiecej pali czy mozna wyregulować by mniej palił????. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wojt_mk.. Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 dziekuje za pomoc ,myśle że musze wymienić kąpletne sprzegło, te drgania pojawiają sie własnie jak gwałtownie daje gazu.Troche mi wiecej pali czy mozna wyregulować by mniej palił????. pozdrawiam. Sprzęgła raczej nie wyregulujesz żeby ci mniej palił jeżeli o to ci chodzi, jeśli chodzi o sprzęgło to ja kupiłem LUK-a (kompletne) i jak na razie jest dobrze zapłaciłem 309 zł ze sklepu tylko w różnych sklepach mają różne ceny trzeba pojeździć i popytać, u mnie w jednym chcieli za to samo sprzęgło 370 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAŁY2009 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Dzieki kolego za pomoc. Sam wymieniałes to sprzegło??? dużo z tym roboty????pozdrawiam i dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wojt_mk.. Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Dzieki kolego za pomoc. Sam wymieniałes to sprzegło??? dużo z tym roboty????pozdrawiam i dzieki Sam i brat pomagał, ok. 6 godz. nam to zajęło, myślałem że będzie gorzej, tu poczytaj sobie : http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/65997-p10-wymiana-sprzga-w-p10-16-16v/ i tu :http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/83841-jak-wyciagnac-poloske-ze-skrzyni-biegow-p10-16-102km/ No i kanał najważniejszy bez niego nie dasz rady, a jak nie chcesz się bawić to za wymianę u mnie mechanicy krzyczeli 180 - 200 zł. Jak będziesz miał jakieś pytania to pisz pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAŁY2009 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Witam. podjade do mechanika sam nie mam czasu tylko musze być pewny ze to sprzegło, nie chce żeby mnie naciągnoł na kase.Najprawdopodobnie to sprzegło, bieże naprawde wysoko, na jedyńce przy małym gazie szarpie,choć sie nie ślizga noi te drgania.trza wymieniać. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.