RybA69 Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 (edytowane) Moi drodzy mam taki mały problem Dziś po przejechaniu w sumie jakichś 400km stojąc w korku nagle zaczęło mi się dymić z pod maski Po ostygnięciu i dolaniu wody dotarłem pod dom Tam chwile go potrzymałem na obrotach temperatura wzrosła A co Ciekawe wentylator się kręcił jak głupi Ktoś może podpowiedzieć o co kaman Dodam że jakiś czas temu dolałem litr wody ale to chyba nie powód żeby się zaczęło gotować bo widziałem że jest jeszcze płyn olej był wymieniany 600km temu Dodam jeszcze że mam tylko jeden wiatrak bo to wersja bez klimy a chłodnica wyglada jak nowa więc pewnie poprzedni właściciel wymienił Edytowane 29 Sierpnia 2012 przez RybA69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wojt_mk.. Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 A termostat puszcza???? Dolny wąż od chłodnicy gorący jak chodzi wentylator ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RybA69 Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 a może być za luźny pasek klinowy bo ostatnio wymieniałem oba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wojt_mk.. Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 a może być za luźny pasek klinowy bo ostatnio wymieniałem oba Jak byś miał luźny pasek od pompy to wspomaganie by ciężej chodziło, bo pompą wspomagania naciągasz pasek od pompy wody, sprawdź dolny wąż od chłodnicy jak wentylator chodzi czy jest gorący, może termostat nie do końca otwiera ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BartekHS Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 skoro wróciłeś do domu to termostat Ci się zawiesił) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RybA69 Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 jutro sprawdze termostat czy sie otwiera Garnek wody na gazie i sie zobaczy mam nadzieje że to tylko to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BartekHS Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 w garnku może Ci sie otworzyc... skoro zdarzyło się raz a tak jest ok... może się przycinać, ja bym wywalił go i bez termostatu zobaczył coś się dzieje, termostat nowy ewentualnie jeśli bedzie git bez. bo sprawdzać to takie wiesz....szkoda zachodu w Twoim przypadku, co innego jakby cały czas sie gotował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RybA69 Opublikowano 5 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 Moi drodzy zmieram ostatnie opinie Opisze raz jeszcze sytuacje Może ktoś miał coś podobnego Jechałem sobie spokojnie w korku i w pewnym momencie sie zagotował mój wóz Ostudziłem go dojechalem do domu Dla pewności później wycieknąłem termostat i bylem przekonany że nic już nie jest bo zagrzalem go potrzymałem na obrotach i sie nie przegrzał Pojechałem do pracy 3 km i wszytko było ok tyle że to też w korku było Wracając troche go przegoniłem i zaczęła wzrastać temperatura Prawie pod czerwone Znajomy mechanik telefonicznie przeanalizował sprawę i powiedział że to może być przedmuchana uszczelka pod głowicą Ze jak wzrasta temperatura tworzy się podciśnienie i spaliny uciekają do układu chłodzenia wypychają wodę nic nie krąży w obiegu wody i dlatego sie grzeje Co wy na to ?? Trafna opinia Bo na Piątek umówiłem sie do ASO na diagnozę ale boje się że niepotrzebnie wydam 150zł za które spokojnie kupił bym uszczelki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demano Opublikowano 5 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 No to jak bez termostatu temperatura rośnie , to wg mnie dostala uszczelka pod głowicą.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RybA69 Opublikowano 5 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 W oleju nie ma płynu ale pewnie dlatego że ten fragment uszczelki poszedł się kochać Ale dalej zbieram opinie No i mechanik poprawił mi humor Po małym przeglądzie układu chłodzenia okazało sie ze nagrzewnica nie jest szczelna i tamtędy wchodzi lewe powietrze i przez to układ sie zapowietrzał i silnik sie grzał Zrobie nagrzewnice i sprawdzimy czy pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi