Gość bibigtt5 Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Witam wszystkich forumowiczow Swoja primerke posiadam od 4 lat mam P11 lift 110k 1.8 2002r ostatnio stała sie następujaca rzecz: samochod powyzej 1000 obr jezdzi idealnie aczkolwiek na jałowym biegu pali tylko na 3 cylindry (nie pali na czwartym cylindrze)przyczym przy lekkim dodaniu gazu zaczyna palic normalnie. 1. Zmienilem wydech cały kompletny z katalizatorem i sonda lambda 2. Wymieniłem cewke zapłonowa na czwartym cylindrze 3, wymieniłem wtyrskiwacz (nie pomogło wymieniłem wszystkie wtryski) 4. wymieniłem listwe wtryskowa. 5. swiece wymienione nie ruszałem kabli i aparatu zapłonowego Po podpieciu pod kompa nie wyszło nic oprocz bedu cewki zaplonowej ktora została wymieniona acha sprawdziłem tez kompresje na wszystkich garach jest po ok 12-12.5bara Samochod jest mocny (o ile 115km moze byc mocne) jedzi bez zarzutów ale to palenie na 3 na jałowym biegu jest troche irytujace. Pozdrawiam i prosze o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BartekHS Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 musisz oscyloskopem sprawdzić mase na cewce, plus po zapłonie jest cały czas, albo próbnikiem diodowym, wepnij sie w instalacje do tej cewki,nigdzie indziej nie szukaj, iskrą sterują czujniki halla. ale skoro na 3 pali to coś z instalacją do tej 4, check łapie tylko błąd cewki czy wypadanie zapłonu? chyba, że klapa sie uwaliła albo klinuje od wtrysku w kolektorze ssacym masz takie klapki... ale dużo babrania żeby to zobaczyć, może gniazda upalone zaworowe, dużo może być przyczyn, najpierw oscyloskop i sprawdzic prad idacy do cewki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechanikadam Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 możesz też zamienić cewki miejscami i jeżeli bedzie wypadać na tym z podmiany to jasna sprawa że wadliwa cewka a jeżeli tak samo to szukaj dalej czy jest impuls tak jak pisał BartekHS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bibigtt5 Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Cewki juz zamieniałem miejscami i bylo tak samo 4ty cylinder niedopalal.. Bede działa w sobote to co napisał BartekHS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEO NFS Opublikowano 7 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 U mnie też nie palił na 4c. na wolnych i nie mogłem utrzymać 1000obr/min., wchodził od razu na 1200. Dałem do regulacji zaworów. I okazało się że był mocno podparty zawór, bo i nieźle podpalone mam gniazdo. Ale ogarneli temat i jest Ok! Może to samo jest u Ciebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.