hot_rider Opublikowano 18 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 sprawa jest dla mnie oczywista i bardzo prosta...sprawdzić bicie na tarczy (co lepszy warsztat bedzie miał przyrząd którym sprawdzą bez sciagania tarczy) tarcza bije i przenosi bicie na kierownice /karoserie co do tarcz to jeszcze w tych w miarę tanich duzo dobrego słyszałem o DBA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Filon Opublikowano 18 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 (edytowane) DBA są b.dobre, ale nie wierzę by nawet najgorsze tarcze mogły się w normalnych warunkach krzywić po kilkuset kilometrach. Ja akurat wierzę. Dziesięć lat temu mój kolega miał sklep motoryzacyjny. Sprzedawał badziewie, miedzy innymi tarcze. Szło dobrze bo tanie. Reklamacji było pełno. Nie trzeba było wjechać w kałużę, wystarczyło dobrze przyhamować i tarcze się krzywiły. To była krajowa produkcja. Najlepsze jest to że żadnej tarczy nie uznali. Mieli swojego rzeczoznawcę przysięgłego i ciężko było podważyć jego opinię. Edytowane 18 Października 2012 przez Filon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewa_hb Opublikowano 19 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 W okolicach Lublina, z tego co pamietam.. nie wiem czy kogoś tam "mamy"...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość r_m_n_a Opublikowano 19 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 Mozecie polecic kogos z Wawy, jesli macie kogos sprawdzonego i dobrze ogarnietego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość r_m_n_a Opublikowano 20 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 No to z Wawy AndyOne, AAS i Prezes_Karol mogą Ci pewnie polecić fajnych gości z Wału Międzyszyńskiego... Ewentualnie ASO na Puławskiej... dzieki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AAS Opublikowano 21 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Ja mam DBA i hamują dobrze ale jak je mocno rozgrzeje to piszcza ja bym na Twoim miejscu sprawdził te tarcze w byle jakim warsztacie blisko Ciebie to naprawdę nie jest skomplikowana robota jak są krzywe to Ci je przetocza i po klopocie sprawdź maglownice czy wyciekow nie ma i chodzi ok to powinno zamknąć temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 21 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 piszcza klocki a nie tarcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziubas Opublikowano 4 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 sprawdz całe zawieszenie tam może być problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekZ33 Opublikowano 4 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 Ja miałem problem bo myślałem, że łożysko i miało taki odgłos ale okazało się, że opona. Też warto zwrócić uwagę na nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k3dbe Opublikowano 27 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Panowie, troszkę odgrzewam temat bo nie chcę zakładać nowego wątku. Z mam od niedawna więc przejechałem nią jakieś może 400km a od 2 tygodni służy mi jako daily więc dzień w dzień nim jeżdżę. Mam problem z drgającym wozem, zaczyna się gdy przekroczy się 40 km/h, auto zaczyna jakby podskakiwać, wcześniej nie zwracałem na to uwagi a teraz w jeździe miejskiej jest to bardzo odczuwalne, czuje się jakbym jechał po ulicy z jakimiś mega wybojami, częstotliwość tych 'podskoków' nasila się wraz z prędkością o ok 90'ki jest już tak wysoka że przestaje to być męczące i wóz sobie po prostu wibruje. Przy hamowaniu telepie całym autem, przy przyspieszaniu również. Czuję się jakbym jechał polonezem a nie autem które ma mi służyć do zabaw na torze. Powiedzcie od czego zacząć, gdzie dobrze wyważyć koła, co dalej? bo tak to raczej zostać nie może ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpl1337 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Masz dystanse? Krzywe felgi? Chociaz ja mialem krzywa felge a nie biło nic a nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k3dbe Opublikowano 27 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Masz dystanse? Krzywe felgi? Chociaz ja mialem krzywa felge a nie biło nic a nic Dystansów brak, opony zmieniane jakiś czas temu i wyważane, ale może nie dość precyzyjnie, może ma bicie góra/dół, cholera wie i nie wiem gdzie i jak to sprawdzić a wiem że jedno po drugim wszystko trzeba sprawdzić od kół po zawias. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpl1337 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 (edytowane) Skoro bije ci juz od 40 i to dosyc mocno, to ja bym niewyważonych felg nie obstsawial, ale reki sobie uciac nie dam Ale sprawdz czy sie odkleily sie odwazniki na felgach Edytowane 27 Stycznia 2017 przez xpl1337 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cytrus Opublikowano 27 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 (edytowane) Opony masz zepsute ; ) ja tak miałem jak mi się opony zniszczyły zrób coś z tym szybko bo Ci rozsypia sie przeguby i lozyska w najlepszym razie Myślę że często szuka się zbyt poważnych spraw i zapomina właśnie o czymś takim bo kto by pomyślał że to może być opona ^^ były to stare zimowki wtedy nie pamiętam dokładnie co się z nimi stało bo jak się patrzył o wyglądały ok Edytowane 27 Stycznia 2017 przez Cytrus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpl1337 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 albo pokrec troche baczków to sie wyrownaja Ja jezdzilem z odklejonym bieznikiem na polowie opony, to biło ale dopiero od 160 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 27 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 wyważenie koła-->krzywa felga--> sprawdzić czy koła są dokręcone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k3dbe Opublikowano 27 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 wyważenie koła-->krzywa felga--> sprawdzić czy koła są dokręcone Opony były zmieniane 2 tyg temu, teoretycznie wyważone, teoretycznie dokręcone, nie pamiętam jak było na letnich ale chyba też drgało. Znacie jakiś dobry warsztat w którym zrobię test drogowy koła, sprawdzę bicie na feldze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 27 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 (edytowane) przy wyważaniu jakby była krzywa to by zobaczyli dużo masz odważników na feldze? ewidentnie coś z kołami Edytowane 27 Stycznia 2017 przez hot_rider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k3dbe Opublikowano 27 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Jadę jutro do http://www.serwisgum.pl/ , podobno mają świetny sprzęt, wszystkiego się dowiem A z tego co pamiętam do na jednym kole jest od cholery odważników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dieselLPG Opublikowano 28 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 Moze babel masz na oponie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k3dbe Opublikowano 28 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 Chłopaki działają, maja mega sprzęt, aż jestem w szoku, nawet felgi myją przed robota Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cytrus Opublikowano 28 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 Daj znać jaki finał bo mnie to ciekawi bardzo, no i czy sprawdzili opony dokladnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody_211 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 obstawiam któraś opone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 29 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 przeca to podstawowy sprzęt oponiarski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 29 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 60% warsztatów raczej nie ma myjki do kół oraz wyważarki z symulacją obciążenia drogowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi