Gość tommyexlee Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Witam, Niedawno posypała się skrzynia biegów w mojej Almerze i chciałem to tanim kosztem wymienić (jak wszyscy zresztą). Znalazłem mechanika, który powiedział, że sprowadzi z Włoch, ale się okazało, że tam nie ma. Nie mam samochodu już miesiąc i powoli zaczyna mnie to irytować. W Polsce jest tego sporo, ale głównie po regeneracji (koszt ok 1500zł). I tu moje pytanie: Czy po regeneracji skrzynia nadaje się do dalszej jazdy czy do sprzedania samochodu? Mam rozglądać się za rozbitkami, czy kupować regenerowaną? Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam, Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 A Twoja nie nadaje się do regeneracji? Używana to taka ruletka, może być w stanie rozsypki, a może trochę pojeździć. Regenerowana przeważnie długo pojeździ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarząbek Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Bierz regenerowaną, ja do swojej kupiłem taką i chodzi bez problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tommyexlee Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 (edytowane) Dzięki za odpowiedzi. W sumie to w tym wszystkim jedna wielka loteria. Ten co regeneruje mógł ją tylko tak zrobić, aby 3 miesiące pochodziła, a dalej jego nie obchodzi. Z drugiej strony jak te skrzynie tak się psują, to ryzykowne było by wziąć używaną... I bądź tu mądry... @Jarząbek: A gdzie kupowałeś skrzynię? Edytowane 31 Sierpnia 2012 przez Tom Ash Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabi Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Dzięki za odpowiedzi. W sumie to w tym wszystkim jedna wielka loteria. Ten co regeneruje mógł ją tylko tak zrobić, aby 3 miesiące pochodziła, a dalej jego nie obchodzi. Z drugiej strony jak te skrzynie tak się psują, to ryzykowne było by wziąć używaną... I bądź tu mądry... @Jarząbek: A gdzie kupowałeś skrzynię? A co Ci się posypało? Może łozyska? Mechanik w Siedlcach naprawia. Możesz pojechać, możesz wysłać skrzynię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarząbek Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Znalazłem na Allegro firmę, która zajmuje się naprawą skrzyń, odesłałem im swoją popsutą i przysłali mi inną juz po regenracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tommyexlee Opublikowano 1 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 Nie wiem co się posypało ale łomot był niezły.. @Jarząbek: a kojarzysz może nazwę użytkownika? Nie był to przypadkiem sklep RO-CAR (użytkownik Nissan-czesci)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarząbek Opublikowano 1 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 Nie, to jest ich konto: http://moto.allegro.pl/my_page.php?uid=4833802 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tommyexlee Opublikowano 4 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 Awesome! Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pasierb86 Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Witam, w mojej almerce 1.5 16V z 2003 r także posypała się skrzynia biegów. Oznakowanie na mojej skrzyni to 4m504, mam mozliwość kupna skrzyni z takiego samego rocznika z tym ze oznakowanie to 4m506. Pytanie czy ta skrzynia 4m506 pasowalaby do mojego auta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarcyk Opublikowano 17 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 U mnie też się sypie skrzynia biegów . Biegi wchodzą, ale jedynka i wsteczny ciężko wchodzi. A po za tym huczy strasznie. Może w siedlcach coś poradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi