Gość adpf Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 (edytowane) Witam. Mój problem polega na tym że kontrolka abs zapala się tylko w tedy gdy ktoś siądzie na tylnej kanapie od strony pasażera. Lecz dziś pali się cały czas. Dodam że pada deszcz może to ma też jakiś wpływ. Jakieś pomysły co z tym zrobić? Edytowane 31 Sierpnia 2012 przez adpf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość walecboard Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 No ja bym stawiał na przewód od czujnika ABS przy prawym tylnym kole, może być już sparciały i gdzieś traci ciągłość gdy zawieszenie ugina się pod obciążeniem, u mnie był taki problem tyle że z przodu, pomogła sztukówka przewodu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
expo Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Witam Mi tez tak często gasł i swicil Przeczyściłem czujniki przy kolach i teraz gra Jak padało to częściej mi swicil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adam0705 Opublikowano 11 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 Mi zapalała się kontrolka ABS tak po 5-10 minutach jazdy od uruchomienia. Powodem był pęknięty pierścień ABSu. Po wymianie zgasła i sie już nie zapala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
expo Opublikowano 11 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 Witam Czy po wpięciu pod komputer pokaże mi w którym kole jest defekt i co jest do wymiany Caly czas mi swieci ABS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 12 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 NIestety nie musisz wizualnie i palpacyjnie wszystko sam sprawdzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
expo Opublikowano 12 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 Wiec na co mam zwrócić uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Od wewnątrz koła na końcu ośki jest charakterystyczny pieścień abs-U takie kwadraciki i trzeba je oczyścić z brudu. W okolicach tego piescionka bedzie czujnik dwa kabelki sprawdzić kabelki oczyścic styki poprawić połączenia elektryczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
expo Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Witam Wyczyściłem wszystko i raz świeci i raz nie świeci ostatnio jechałem wpadłem w dziurę w jezdni i zgasła po przejechaniu paru kilometrów znów świeci i tak wkulko Co jeszcze mogę zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 5 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 To sprawdź czujniki. Po kabelkach wtyczki etc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
expo Opublikowano 6 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Jesli chodzi o czujniki przy kolach to sprawdzone A teraz iść tak jak przewód biegnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaell Opublikowano 6 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Z kontrolką ABS-u jest jest częsty problem w P12 przed liftingiem .... u mnie P12 2005 wszystko ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
expo Opublikowano 7 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Mam 2004r to chyba już po lifcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi