zabol57 Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Witam serdecznie jak w temacie mam problem ze skrzynią biegów. Od jakiegos czasu zauważylem ze w moim aucie pojawił sie problem z wrzuceniem 3 , 4 oraz 5 biegu tzn biegi wchodzą bez zgrzytów ale trzeba lewarkiem szukać aby wskoczył bieg (3 i 4 i 5) i pytanie do was co moze być przyczyna >? almera n16 2.2 di przebieg 250tys dodam jeszcze ze na biegu jałowym lewarek ma duze luzy (prawo,lewo) Miałem podobny problem, przyczyna pod spodem pod osłoną jest tak sprężyna i i się zerwała i drążek od biegów nie był na środku i się ciężko wrzucało 3,4 ,trzeba było szukać . ta sprężynka jest na środku prawie samochodu ,musisz wejść do kanału i na środku za taką blaszaną osłoną jest, może to to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 gaten: w ktorym miejscu na skrzyni jest ten 3ci korek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekpiekarnia Opublikowano 21 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Tak jak pisałem, jedynka ciężko wchodzi jak się toczy auto po zatrzymaniu wchodzi lekko, a wsteczny czasem stawia opór to delikatnie popuszczam sprzęgło i wchodzi do końca nie mam zaufanego mechanika i nie wiem gdzie jechac z tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dome_k Opublikowano 22 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Witam. Ja miałem podobne problemy w 6 biegowej skrzyni to co pomogło to od strony silnika zapryskałem cięgna WD40 i działa bez zarzutu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 15 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 gaten: w ktorym miejscu na skrzyni jest ten 3ci korek? U mnie w 2.2di korek wlewu i zarazem kontrolny w skrzyni biegów jest po prawej stronie stojąc przodem do samochodu w połowie obudowy skrzyni na klucz ampulowy nie pamiętam rozmiaru,chyba 12. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekpiekarnia Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Hej, wymieniłem olej w skrzynce i spora poprawa biegi wchodzą lżej i jak narazie nie było problemu przy redukcji na 2 i 1 jestem pozytywnie nastawiony Wysłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi