SKORBI Opublikowano 3 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Witam. Nissan Sunny Y10, 2.0D, 98r. -nie zapala. Auto posiada złącze serwisowe OBDI. Po przekręceniu stacyjki szybko miga lampka "check engine". Po wejściu do trybu serwisowego zczytano błędy : 141 i 143. Proszę o interpretację tych błędów. Pozdrawiam. SKORBI. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek Opublikowano 4 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 O ile dobrze pamiętam to muszą być to dwucyfrowe kody..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKORBI Opublikowano 4 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 Witam. Samochód jest sąsiada. Ja jeżdżę również Nissanem ale Primerą : 2.0TD, P11. Posiadam kody do Primery, które są dwucyfrowe. Ja wyraznie odczytałem w Sunny kody trzycyfrowe(141- czternaście długich i jeden krótki błysk, oraz 143- czternaście długich i trzy krótkie). Możliwe, że kody te dotyczą uszkodzenia związanego z immo.Pozdrawiam. SKORBI. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarik Opublikowano 24 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 Witam.posiadam nissana sunny 2.0D Y-10.Od kilku dni po uruchomieniu silnika pali sie ciagle żołta kontrolka check,Silnik pracuje normalnie ale niekiedy podczas jazdy przerywa a przy skrzyzowaniach gasnie.Podczas tego przerywania z rury wydechowej potrafi zakopcic bardzo czarnym dymem o dziwnym zapachu.prosze o pomoc ,co to sie dzieje jak to zdiagnozowac.z gory dziekuje za pomoc.Pozdo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mlody_21 Opublikowano 24 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 Check czyli mam rozumiec kontrolka filtra paliwa ? wymien filtr i wtedy zobacz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarik Opublikowano 24 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 To jest kontrolka żolta po prawej stronie licznika.O tej mowimy tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mlody_21 Opublikowano 24 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 Hmmm w sumie odpalam autko kilka razy dziennie i na to nie patrze hehe ale po prawej na bank jest kontrolka od grzania swiec taka sprezynka.... i od filtra chyba tez... taki lejek jakby... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarik Opublikowano 2 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Witam.To znowu ja.Wymienilem filtr paliwa i dalej to samo.Na tej zoltej kontrolce jest symbol ale przypomina raczej silnik a nie filtr paliwa.Chcialem przeslac zdjecie licznika z ta kontrolka ale jakos mi nie wchodzi.Nie wiem co dalej robic gdzi szukac.Pozdro Witam.Bylem na stacji,podlaczyli auto do kompa no i wyszedl blad,czuinik polozenia walka rozrzadu.Obszukalem wszystko i na moje oko nie ma w tym silniku CD 2.0 takiego czujnika.jest tylko czujnik polozenia walu. Nie wiem czy to jedno i to samo tylko zle zinterpretowane przez diagnoste czy pomputer.Zaczelem od rozpiecia wtyczki od czujnika walu ktora jest na gorze kontrolka swieci sie dalej odpalam silnik przerywa szarpie.ponownie zakladam wtyczke i co,ano kontrolka zgasła silnik pracuje normalnie wszystko jest dobrze.Ponownie rozlaczylem wtyczke obejrzalem styki okazalo sie ze blaszki we wtyczce sa troche powyginane i nie bylo dobrego styku,po doginalem zalozylem i wszystko jest dobrze.Tak ze uniknełem wydania niepotrzebnie kasy na czujnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.