Gość Kris 777 Opublikowano 7 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Witam wszystkich i prosze o pomoc Mam problem co prawda z Terrano z 2004 3.0di nierówna praca silnika kopci i nie wkreca sie w obroty pali sie check zmieniłem przepływke filr powietrza , paliwa i nic nie pomogło podobno przed pompa jest jakies sitko ale nie wiem czy w opisywanym 3.0 di ???? Po podłaczeniu do kompa elektryk stwierdził ze przestawiny jest kont wtrysku ale nie jest pewien na 100% bo nie miał programu do 3.0 di Jaka pompa jest u mnie???? Macie jakies pomysły? Lub polecacie jakiegos mechanika ? mieszkam w okolcach legionowa 30 km od warszawy.,.,. Prosze o rade Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość max233 Opublikowano 7 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Witam ja obstawiam pompe paliwowa . koszt ok 3000zł . masz blisko bardzo dobrych mechanokow . Karlowicz wpisz w necie a odrazu ci wyszkocza znajduja sie kolo legionowa Witam ja obstawiam pompe paliwowa . koszt ok 3000zł . masz blisko bardzo dobrych mechanokow . Karlowicz wpisz w necie a odrazu ci wyszkocza znajduja sie kolo legionowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kris 777 Opublikowano 7 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Byłem ale stwierdzili ze to przepływka po wymianie nic sie nie zmieniło co prawda wymieniłem ja sam podjade jeszcze raz a oprucz nich kogos zaproponujecie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość max233 Opublikowano 7 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 ja bym dalej był za pompa . do pompy chodzi taka wiazka kabli sprawdz ja czy jest dobrze zapieta . jest jeszcze kilka warsztatów nie ktore moge polecic nie ktore odradzam ale ja nie pisze takich rzeczy na forum , podjedz jeszcze do serwis4x4 znajduja sie w regułach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Datex Opublikowano 8 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 Jaki konkretnie numer błędu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kris 777 Opublikowano 10 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 Witam Nr błedu to P7,FINJTINGFB Jaki konkretnie numer błędu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damascus Opublikowano 13 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Witaj, miałem dokładnie ten sam problem i dokładnie ten sam błąd. Wszechwiedzący mechanik, kazał wymienić wtryskiwacz sterujący, bo to jest kod błędu czasu wtrysku, czy czegoś tam... Inny wszechwiedzący mechanik powiedział, że to nie prawda i kazał regenerować pompę, a przede wszystkim moduł sterujący. Opinii różnych było jeszcze kilka... że szkoda o nich nawet pisać. Poczytałem na rosyjskich forach i wymieniłem ponownie filtr paliwa (robiłem to wcześniej) ale tym razem na filtr mann. Podobno można też oryginalny z ASO. No i co? Problem który opisujesz znikł. Tak po prostu. Od tego czau tylko ten filtr i nie ma już problemu z błędem FINJTIGFB Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość max233 Opublikowano 13 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Tez tak moze byc bo podobno jest jakis firt szprzedawany u nas do patroli ze autko nie chce zbytnio na nim jezdzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kris 777 Opublikowano 20 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2012 (edytowane) Witam wszystkich Niestety okazało sie ze to zatarta pompa po wymianie wszystko wrociło do normy Podziekowania dla wszystkich zaineresowanych i pomocnych Pozdrawiam Edytowane 20 Września 2012 przez Kris 777 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość max233 Opublikowano 20 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2012 Witam niestety miałem racje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi