nrb Opublikowano 7 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Zastanawia mnie wskazanie wyświetlacza, ponieważ instrukcja nic o tym nie wspomina. Zegary mam z wyświetlaczem takim jak tu: jednak oprócz aktualnego wskazania, np. godziny czy średniej prędkości, zawsze obok są jeszcze literki AU - np. godzina tak jak na obrazku powyżej wyglądałaby u mnie 22:25AU lub prędkość 140AU. Ma ktoś z was tak? co to znaczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hermit Opublikowano 7 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 AU - to znaczy, że masz ustawioną skrzynię biegów na automat. D2 jak na załączonym rysunku oznacza, że masz ręcznie włączone drugie przełożenie - tak więc może tam być albo AU albo od D1 do D6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrb Opublikowano 7 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 yhm spoko, tylko że mam ręczną skrzynię ;-) ale wiem że samochód wyjechał z salonu z CVT. Poprzedni właściciel musiał zmienić skrzynię na manual o czym dowiedziałem się dopiero w serwisie jak wklepali VIN do kompa. Da się to jakoś wykasować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hermit Opublikowano 7 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Pewnie wystarczy wymienić komputer, wiązkę i inne takie "drobnostki" - zastanawiałem się nad taką operacją (wymiana CVT na ręczną), i wyszło, że za duzo roboty i za dużo by to kosztowało, żeby było porządnie. Prawdopodobnie u Ciebie został stary komputer, w "wiązce" zostawione są czujniki od automatu (żeby tylko działało), stąd takie wskazywanie. Tak więc chyba najlepiej się przyzwyczaić, albo wymienić skrzynię na CVT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrb Opublikowano 7 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 nawet nie ma czujników z automatu, przy skrzyni wiszą puste kostki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.