jasio_ciaputek Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Seryjne z tyłu to raczej szerokopasmowe są. Ja u siebie rok temu wymieniłem, bo jeden pierdział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mllodzian Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Seryjne z tyłu to raczej szerokopasmowe są. Ja u siebie rok temu wymieniłem, bo jeden pierdział. kolego skoro wymieniałeś to podaj dokładnie rozmiar tych tylnich;p. to są 4x6? wejdą tam większe? np.5x7? bo 6x9 to się nie wciśnie raczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasio_ciaputek Opublikowano 9 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 musisz wykręcić jeden i do sklepu na przymiarkę, ja akurat trafiłem że były takie z dystansami, które były ponawiercane w różnych miejscach co ułatwiło montaż bez robienia nowych otworów w aucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechalm Opublikowano 11 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2011 z tyłu sa głosniki 5x7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasio_ciaputek Opublikowano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 u mnie w N16 HB 2.2 Di są 4x6. Sprawdzane kilka dni temu, mam dokładnie model JBL GTO 6428. Być może 5x7 też podpasują z odpowiednimi dystansami. Ja dokonywałem pomiaru metodą stary(fabryczny) do nowego w sklepie przed zakupem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mllodzian Opublikowano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 to ja się jednak skuszę na 5x7. myślę,że będzie różnica co do 4x6.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 mllodzian pochwal się jak się sprawują po założeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mllodzian Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 mllodzian pochwal się jak się sprawują po założeniu dam znać Kondziu. w wakacje dopiero się tym zajmę. zamierzam dodatkowo przednie drzwi wygłuszyć i dam znać o efekcie;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechalm Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 samo wygluszenie daje naprawde baaaardzo duzo, ostatnio to robilem w Almie i roznica byla kolosalna!! porownywalem to jak gralo przed na nieseryjnych glosnikach i to co bylo po, naprawde, jak ktos bedzie chcial moge podeslac zdjecia "prawie" idealnej jakosci:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gwaltek Opublikowano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 samo wygluszenie daje naprawde baaaardzo duzo, ostatnio to robilem w Almie i roznica byla kolosalna!! porownywalem to jak gralo przed na nieseryjnych glosnikach i to co bylo po, naprawde, jak ktos bedzie chcial moge podeslac zdjecia "prawie" idealnej jakosci:P zapodaj fotki ... też przymierzam się do wygłuszania... pozdroo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechalm Opublikowano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 ZXdjecie przed wygluszeniem:) Zdjecie wygluszenia za glosnikiem, do tego uzylem mat bitumicznych miekkich o wymiarach 50x25 cm. Na przod poszly mi 3 takie maty(6zl szt). Trzeba wygluszyc tylko za glosnikiem. MAte podgrzewalem palnikiem i uzylem dodatkowo kleju z uszczelniaczem SIKA [ Ostatnie zdjecie mam w trakcie robot. do uszczelnienia pod boczek uzylem tasmy dekarskiej TYTAN. na przednie drzwi poszla mi 1 rolka 15cmx10m. Wazne by nie zakleic dzwigienek od centralnego. Pod glosnik dobrze zeby zawedrowal pierscien z mdf-u ktory tez trzeba wykleic tasma.Podwojna warstwe dawalem w okolicach gosnika i na najwiekszej dziurze w blasze. Dodatkowo boczek tapicerski tez uszczelnialem klejem(wszystkie laczenia plastikow, szparki, to co moze trzeszcze, a w okolicach glosnika boczek wykleilem tez tasma dekarska. Tego samego dnia robilem tez forda fusiona(glosniki w slupkach, wygluszenie, montaz midbasow i zwrotnic, przeciagniecie kabli z dwoma autkami zeszlo mi sie od 7 do 17:)) ale jest efekt, u mnie powietrze podczas mpracy glosnika dmucha przez kanaliki odprowadzajace wode i rusza sie lusterko:P jakby ktos kiedys chcial zobaczyc, posluchac, to mozemy gdzie tam w okolicy sie umowic. Wszystko gra mi na seryjnym radiu, bez wzmacniacza. Zdjecia tylko takie mam, niewyrazne, bo robione w garazu, jak bede rozkrecal boczek to zrobie wiecej dokladniejszych, w razie pytan walic na priv, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gooral Opublikowano 17 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 panowie i panie niegdzie nie moge znalezc infa jakie glosniki sa w n16 z tylu (znalazlem 2 czy 3 ogloszenia typu allegro i tam glosniki byly owalne a u mnie sa zwykle okragle, ale nie wiem jaka srednica (tzn moglbym zmierzyc, ale nei wiem czy to styknie czy trzeba bedzie cos kombinowac z otworami montarzowymi). n16 sprzed liftu sedan 1.8 z kiera po prawej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi