FreeoN Opublikowano 16 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 (edytowane) Witam, Szperam kapkę po allegro i znalazłem coś takiego: http://allegro.pl/ni...2572444458.html Jak myślicie opłaca się to montować do P12 1,9 DCI 2004 rok ? Ewentualnie co możecie polecić dobrego? Edytowane 16 Września 2012 przez FreeoN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voyager1956 Opublikowano 16 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 Wpisz w Google cyfrowy chip box Cr a się dowiesz do czego to służy , jest to ciekawa propozycja jak nie sprubójesz to się nie dowiesz ale czy na pewno warto ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FreeoN Opublikowano 16 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 co masz na myśli mówiąc czy warto ? Silnik może się uszkodzić czy coś takiego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voyager1956 Opublikowano 16 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 (edytowane) a tu jest strona producenta z cenami, http://vtech.pl/ceny , coś tu nie gra Czort wie, box podnosi ciśnienie paliwa ( oszukując czujnik ciśnienia paliwa) , miałem taki oto przypadek, wieki temu posiadając Audi B4 1,9 tdi ( palił w mieście 7,5 l/100) przy okaszji regulacji mechanik podniósł w nim dawkę paliwa i śmiejąc się powiedział,że teraz będzie palił 6,5/100, pomyślałem ,że gościa pogieło lecz przy dystrybutorze się potwierdziło, więc z tym podnoszeniem ciśnienia coś musi być pozytywnego, może ktoś z kolegów obcykany w temacie zajmie głos . Pozdrawiam Edytowane 16 Września 2012 przez voyager1956 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FreeoN Opublikowano 17 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 Brzmi ciekawie, poczekajmy aż ktoś obcykany się wypowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 17 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 ciekawe , mysle ze cos niska cena, chip w Poznaniu ok 1000 zł niby podnosi moc o jakies 20KM czyli by sie zgadzało ale jak w praniu by wyszło czort wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FreeoN Opublikowano 17 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 Kolega ma no i dawał ponad 1000zł no i faktycznie +20KM więcej no ale ta cena około 300zł jest podejrzana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voyager1956 Opublikowano 18 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 No dobrze kolega ma i co? dowiedz się od niego więcej Że podnosi moc to wiemy ale jak wpływa na zużycie paliwa tego byśmy chcieli się dowiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 18 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 (edytowane) nie mam boxa ale mam zmapowany profesjonalnie na hamowni motor już kiedyś pisałem o tym Fakty najważniejsze spalanie - to jest nie prawda że auto pali mniej bo my wcale po tych zmianach nie chcemy nim jeździć wolniej moje spalanie przy za....u było takie same w ok7 miasto ale po 2 latach jak już ochłonąłem i nacieszyłem się to fakt auto pali mniej bo to co w serii mamy przy 2800 tutaj jest juz przy 2000 wiec na samym niekręceniu obrotów matematycznie/logicznie pali się mniej (ale po co skoro jazda jest frajdą) box/chip - dobry prawdziwy box dedykowany do modelu silnika cenowo jest porównywalny z czipem. Nawet taki sam cenowo jeśli porównujemy go z popularnymi silnikami grupy VW czy BMW. Box jest nadal półśrodkiem do silnika z zachowaniem bezpiecznej rezerwy jak w seryjnym wydaniu jest jakaś gwarancja bezpieczeństwa. Chip to jest wydobycie wszelkich możliwości z konkretnego modelu tu i teraz. koszt modyfikacji jest horrendalny i nie do zaakceptowania kto nie spróbował po wyjechaniu z hamowni banan z ust nie schodzi (i dlatego waham się z pozbyciem mojego auta)ale box kosztuje już prawie tyle samo??? koszty eksploatacyjne nie wiem bo jeżdżę po stolicy i wymieniam co dwa lata zawieszenie z przodu (dolne wahacze łączniki stabilizatora) na gwarancji robili mi to potajemnie w serwisie nie informując mnie o takich wymianach. Jak skończyła się gwarancja to zmodyfikowałem motor i odkryłem wiele tajemnic serwisowych. Ale po orientacji na forum wiem, ze nie jest to tylko moja przypadłość wymiana oleju i filtrów standardowa co 15000 paliwo verwa bo jest różnica u mnie subiektywnie odczuwalna (czysty tył, mniejsze spalanie 0,5-1l/100km. lepszy kop-czuć pod pedałem na większych prędkościach) przy prędkości 120-140 na 6 biegu wciskam pedał i odjeżdżam do odcinki (więc po co redukować i kręcić obroty - kolejna oszczędność) w mieście jest bardzo elastyczny nie trzeba go wachlować góra dół biegami nic nie robiłem w motorze co nie musiałem lub było wypadkową czegoś normalnie rozrząd przy 120 teraz przy 186 turbina ale to na wyrost bo były przedmuchy spalin do komory silnika a turbina była wymontowana (grzebień na łopatkach ssących-brak wszystkich spinek osłony filtra P i lekki luz osiowy-wiek) Na początku jazda jest bardzo niebezpieczna bo próbuje się ile można i na co można sobie pozwolić ale jak już się ochłonie jest ok AAAAA najważniejsze wymieniłem tarcze na nacinane i nawiercane EBC i klocki green stuff ,żebym mógł się zatrzymać i owszem zatrzymywałem sie teraz zainstalowałem klocki kaszijama-czy jakoś tak i fakt nie pylą ale tylko zwalniają i na trasie po rozgrzaniu czuć pływanie Auto ciągnie równo od dołu i nie ma kopa przy 2000 tylko dalej leci wskazówka do góry - posiadacze 1,9 wiedzą o co kaman Z perspektywy czterech lat?????-kolejne auto też będę czipował na hamowni nie w serwisie I po co ma mi dyndać pudełko po kostkach nie mam mojego wykresu ale ten jest porównywalny http://www.kreatormocy.pl/wykresy/222-wykresy-renault ja miałem początkowe 120 i końcowe 151kucy i moment 330Nm jest wielka różnica i warto dla tych 30 kucy UUUUUUUUUUU ale mi wyszedł elaborat Edytowane 18 Września 2012 przez jwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FreeoN Opublikowano 18 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 Dzięki za info, jutro zadzwonie do specy od chipowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voyager1956 Opublikowano 19 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 (edytowane) TO usiądż sobie dobrze żebyś ze stołka nie spadł. Kol. JWA jakbyś elaborat ( dobrze się czyta) podsumował kosztem zachipowania to by było OK, pełna odpowiedż Edytowane 20 Września 2012 przez voyager1956 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FreeoN Opublikowano 19 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 Dzwoniłem do speca u mnie w mieście i tak: Koszt:1000zł brutto Czas: 3-4 h Wzrost mocy:25-30KM, wzrost momentu około 50Nm No i mam dylemat bo zastanawiam się nad tym dość poważnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 19 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 trzeba bylo kupic mocniejsze auto niz je doic takim sposobem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FreeoN Opublikowano 19 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 kolega ma ładnych pare lat i sobie chwali więc takie odpowiedzi są zbędne wg mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 19 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 jak zrobisz napisz cos o zmianach spalanie dynamika jakis wykresik mogłbys tez wkleić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FreeoN Opublikowano 19 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 Napewno dam znać montaż w piątek, W niedziele czeka mnie trasa 200km więc potestuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 19 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 a gdzie to będziesz robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FreeoN Opublikowano 20 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2012 superchip.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 21 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 TO usiądż sobie dobrze żebyś ze stołka nie spadł. Kol. JWA jakbyś elaborat ( dobrze się czyta) podsumował kosztem zachipowania to by było OK, pełna odpowiedż 4 lata temu 1300pln ale koszt teraz jest taki jak FreeoN podał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FreeoN Opublikowano 21 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 z powodu dziwnych dźwięków z okolic turbo chipowanie przesunięte w czasie, do tematu jednak wrócę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voyager1956 Opublikowano 22 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2012 O,o,o,o zaczyna się poznawanie P12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FreeoN Opublikowano 24 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 Jak narazie ucichło, no ale musze się temu poprzyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 24 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 jesli nie ma dziwnych objawów dziś to nie czekaj na nie same się pojawią jak pojedzesz na hamownie to po podpięciu do kompa i pierwszej próbie powiedzą ci czy motor masz sprawny czy trzeba cos w nim zrobic zanim się pomiesza nie poddawaj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FreeoN Opublikowano 24 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 Nie poddaje, spokojnie, najpierw wymienie rozrząd no i chipowanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 24 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 ja niebawem daje turbine na stół na oględziny to opowiem o kosztach gwarancji itp no chyba ze jest tylko do czyszczenia .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi