Gość micra96 Opublikowano 16 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 Witam. Dostałem od znajomego skrzynkę basową. Macie może jakiś pomysł na umocowanie jej w bagażniku? W jaki sposób ją zamocować, aby nie wędrowała po całym bagażniku podczas jazdy? Czy na kablu zasilającym powinien znajdować się jakiś bezpiecznik? Czy plus na wzbudzenie można wziąć z radia z wyjścia na antenę elektryczną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechalm Opublikowano 16 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 Witam. Dostałem od znajomego skrzynkę basową. Macie może jakiś pomysł na umocowanie jej w bagażniku? W jaki sposób ją zamocować, aby nie wędrowała po całym bagażniku podczas jazdy? Czy na kablu zasilającym powinien znajdować się jakiś bezpiecznik? Czy plus na wzbudzenie można wziąć z radia z wyjścia na antenę elektryczną? ja mam w bagazniku, oparta o tylna kanape. moja jest obita materialem wiec nie wedruje po podlodze. ja bym tez jej nie mocowal na stale, z tego wzgledu zeby mozna bylo wg potrzeb ja latwo wyciaghnac. bezpiecznik powinien byc blisko przy akumulatorze, bys mial do niego dostep a co do wzbudzenia to moze zamontuj sobie wlacznik, zebys mogl wlaczyc i wylaczyc kiedy chcesz(np podczas jazdy z tesciowa:P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość micra96 Opublikowano 16 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 Dzięki za odpowiedź Kolego Jaki duży mniej więcej powinien być ten bezpiecznik? No i jaki minimalny przekrój powinny mieć kable zasilające? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrb Opublikowano 17 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 Rozumiem że masz skrzynię aktywną? Grubość przewodu należy dobrać z zależności od jego długości i przenoszonego natężenia. Wszystko masz tu: http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=3068176#3068176 a bezpiecznik jak najbliżej akumulatora - ze względu na dostępność też, ale przeze wszystkim ze względu na to żeby w razie czego zjarało się jak najmniej przewodu :-) bezpiecznik tez dobierasz w zależności od obciążenia (czyli mocy wzmacniacza). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość micra96 Opublikowano 17 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 Dziękuję za odpowiedzi, skrzynka założona, podłączona i bardzo fajnie trzęsie autkiem Wzbudzenie podłączyłem pod radio do wyjścia sterującego wzmaniacza (efekt jest taki że skrzynka działa równocześnie z radiem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusmierczak.l Opublikowano 18 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 a co do wędrowanie to dobrym pomysłem są gumy mocujące bagaż - zaczepiasz naciągasz i skrzynka nie jeździ. a gumki takie kupisz w markecie za kilka złotych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.