kasjopej Opublikowano 17 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 (edytowane) Witam Dzisiaj byłem zmuszony zajrzeć pod samochód. Wczoraj zawadziłem przednim zderzakiem o blokadę parkingową na małym osiedlu, której nie spodziewałem się w danym miejscu - niespodziewanie wyrosła przed zderzakiem :-). NIc się w sumie nie stało ale wyskoczyła lampa przeciwmgielna. Oglądając podwozie stwierdziłem, że cieknie olej ale nie wiem skąd. Może ktoś kto się na tym zna podpowie skąd prawdopodobnie cieknie? Jutro chcę się umówić w serwisie na wizytę i naprawę. Na szczęście jeszcze mam gwarancję. Pozdrawiam kasjopej Edytowane 17 Września 2012 przez kasjopej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegit Opublikowano 18 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 Jaki olej Witam Dzisiaj byłem zmuszony zajrzeć pod samochód. Wczoraj zawadziłem przednim zderzakiem o blokadę parkingową na małym osiedlu, której nie spodziewałem się w danym miejscu - niespodziewanie wyrosła przed zderzakiem :-). NIc się w sumie nie stało ale wyskoczyła lampa przeciwmgielna. Oglądając podwozie stwierdziłem, że cieknie olej ale nie wiem skąd. Może ktoś kto się na tym zna podpowie skąd prawdopodobnie cieknie? Jutro chcę się umówić w serwisie na wizytę i naprawę. Na szczęście jeszcze mam gwarancję. Pozdrawiam kasjopej Jaki olej masz zalany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasjopej Opublikowano 18 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 (edytowane) Jaki olej Jaki olej masz zalany ? 5W30 A1/B1 na czwartek jestem umówiony w ASO Edytowane 18 Września 2012 przez kasjopej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paba Opublikowano 18 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 simering któryś puszcza, albo uszczelnienie silnikonowe (czarny sylikon RTV) co ma do tego olej to nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perinoid Opublikowano 18 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 A to przypadkiem nie jest odprowadzenie skroplonej wody z klimatyzacji? Wytaptalkowane z Larka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paba Opublikowano 18 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 niech sprawdzi czy to olej czy woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasjopej Opublikowano 18 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 niech sprawdzi czy to olej czy woda nie jest to woda, chyba, że w układzie klimatyzacji jest ona żółta i tłusta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 19 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 (edytowane) Ja miałem pod samochodem i na obudowie skrzyni żółtawą, lekko lepką, ale dość płynną ciecz. Tłumaczyli, że to może z klimatyzacji tyle, że było to po lewej strony auta. Po obejrzeniu stwierdzono, że to konserwacja lub oblali w fabryce przy nalewaniu lub nie wiadomo co. Stan w skrzyni jest trochę niższy od maxa (nie widziałem osobiście). Wymyto i teraz się nie pojawia. Tylko skrzynia trochę terkocze i charczy. Edytowane 19 Września 2012 przez aquariusmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegit Opublikowano 19 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 nie jest to woda, chyba, że w układzie klimatyzacji jest ona żółta i tłusta Jeżeli używasz cały czas olej 5w30, to sprawdź poziom oleju w silniku, jeśli norma, to silnik jest ok. Usterka w innym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasjopej Opublikowano 19 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 Witam Wczoraj byłem w serwisie celem wymiany pompy paliwa (akcja serwisowa). Serwis zdiagnozował wyciek jako nieszczelność przy wodziku w skrzyni biegów. Umówiłem się na naprawę na przyszły tydzień. Naprawa ma potrwać cały dzień - konieczność wymontowania skrzyni biegów. Na szczęście zdążę przed upływem gwarancji. kasjopej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi