krajesiak Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Witam, Mam pytanie do posiadaczy tytułowej jednostki czy macie może w posiadaniu plik oscyloskopu z jazdy i wolnych obrotow? Potrzeba mi tez informacji czy sonda rysuje sinusoide na wolnych obrotach regularnie czy "zamula" sobie co jakis czas u mnie zauwazylem czasem przerwy w jej rysowaniu i zastanawiam sie czy powoli nie daje znać, że się kończy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 nissan ma tendencje do przechodzenia w ubogą mieszankę skoro widzi że nic do roboty nie ma ,,,szczególnie na wolnych nie wiem czy na 100% masz tak samo u siebie ale zobacz po czasach ecu widząc błędne wskazanie z lambdy podnosił by czasy skoro tego nie robi to wie czemu ,, dla tego też trzeba się pomęczyć przy auto kalibracji bo jak trafisz na ten moment to zle wychodzi ,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krajesiak Opublikowano 26 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Pojezdze w wolnym czasie i wrzuce swoj osc. Zerknalbys czy tak byc powinno byc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 pewnie zrób z pełną mocą ...zobaczymy jak sie zachowuje reduktor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krajesiak Opublikowano 26 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 A co ma z nim byc nie tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 zrobisz osc to ci powiem ja też mam Nke i to w SR20 a jeszcze nie patrzyłem jak ciśnienie pada ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krajesiak Opublikowano 27 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 (edytowane) Wiec załączam kilka osc z jazdy + dzisiejsze błędy odczytane z OBD. Zajrzyjcie i zobaczccie czy ta sonda powinna tak pracować, bo wg mnie jest to dziwne. krajes.keed.pl/files/27.09.jpg błędy krajes.keed.pl/files/nizsze.osc nizsze obroty krajes.keed.pl/files/wysokie.osc wysokie obroty krajes.keed.pl/files/normalna2.osc normalna jazda krajes.keed.pl/files/27.09.ust ustawienia lpg Edytowane 27 Września 2012 przez krajesiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 przeglądnąłem osc z wysokich i widać w paru miejscach że sonda ucieka w ubogo a nie ma prawa ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krajesiak Opublikowano 27 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Czyli do wymiany obie przed katem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 @krajesiak będę w wawie 3.10 mam spotkanie o 11.00 później możemy się umówić na podpięcie, dzisiaj podpinałem avensisa 1,8 i na wolnych pracuje w OLi AFR 22 może nismmo ma podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krajesiak Opublikowano 27 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Troche lipa bo mam drugie zmiany w robocie w tym tyg., dziewczyna jezdzi furą od 16:30 jest wolna a Ciebie pewnie wtedy już nie będzie co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 spoko, może się okazać, że jeszcza będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krajesiak Opublikowano 15 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 (edytowane) Mam opcję kupić dwie używane lambdy (wyjete z angola) za 50zł/szt. - zmieniać? Jesli zmieniac to obydwie przed katem czy jedną? Pojawiaja się te błędy - blok cylindrow 2 sonda nr 2 - o ktora chodzi? Mysle, ze tu lezy problem spalania na poziomie 12,5l - inni z tym motorem maja kolo 10l Edytowane 15 Października 2012 przez krajesiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi