Gość johny_n16 Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Witam Wszystkich. Jestem nowy na forum. Od dawna interesuje się tematem lekkiej maski z laminatu. Szukam już o temacie ładnych pare lat i nie znalazłem słabych stron. Niedawno napisałem do osoby / firmy, której oferta jest bardzo obiecująca, tj jakość wygląda na super, cena moim zdaniem ok. http://passwordjdm.pl/viewtopic.php?t=23322 tu jest link do oferty na innym forum Potrzebne jest minimum 5 zamówień np maski do n16 (ja mam przed liftem czyli z wytłoczeniami w okolicach znaku nissana), ale to nie ma znaczenia. Oto co odpisał na moje pytanie: " Grzegorz Zduniak 06:09:30 Witam. Przed wykonaniem kolejnej formy do produkcji laminatu zaczynam od badania przyszłej sprzedazy bo koszty form sa wysokie.Jesli mam chetnych na nie albo wiem ,ze w przyszłości bede miał zaczynam prace.Z reguły robie grupowe zamówienia na forach.jak uzbiera sie do 5osób chetnych koszty formy biore na siebie. Przykładowo koszt maski u mnie to ok 350-400zł w zalezności od gabarytów maski.Koszt wykonania formy to ok 500zł. Następnie szukam dawcy czyli osoby która moze uzyczyć maske oryginalna dobrze spasowana byu na kazdym z aut wygladał identycznie.osoba pozyczająca ma znizke w zakupie takiej maski. Tutaj jesli chciłaby Pan taka maske musiałby pan ponie ść koszty i formy i maski jesli chodzi o jedna sztuke.to samo z pozostałymi elementami 06:11:00 Proponowałbym załozyc temat na forum nissana i popytac ogółu/. " Bardzo proszę zdeklarować się kto chętny do zamówienia. Jeśli zbierze się 5 osób to prześlę link z tym tematem do Pana Zduniaka i trzeba będzie się z nim kontaktować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gwaltek Opublikowano 29 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2012 ja jestem zainteresowany ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pajek Opublikowano 29 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2012 Almera - laminat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gwaltek Opublikowano 29 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2012 racja lepiej będzie wyglądać maska od gti-r na sunnym 1.4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vincenzo92 Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 ja bym sie pisał zauważcie panowie ile wagi by ubyło wymieniając kilka częsci a waga w almerach to ich główna wada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_n16 Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 ja bym sie pisał zauważcie panowie ile wagi by ubyło wymieniając kilka częsci a waga w almerach to ich główna wada Tył bardzo łatwo odchudzić. Wystarczy powywalać graty i już. Z przodu trudno jest coś wywalić. Maska seryjna ma około 15 kg. Dokładnie nie ważyłem, ale może mieć nawet 20kg. Laminat cywilny to jakieś 5 kg. Do rajdów robią nawet 3 kg maski. Korzyści z odchudzania. Auto lepiej przyspiesza, lepiej hamuje, lepiej skręca, mniej pali, mniej zdziera opony i inne części jak zawieszenie, sprzęgło itd. Wszystko na plus. Efekt jest lepszy niż auto z większym silnikiem, bo auto z większym silnikiem ma większą bezwładność i np gorzej skręca, gorzej hamuje.. Minusy odchudzania auta ? Jak wywalamy wygłuszenia to jest głośniej. Jak wywalimy siedzenia to policja lub okręgowa stacja kontrola pojazdów może się przyczepić. Póki co od kilku lat nie miałem z tym problemów. Standardowa odpowiedź to: Siedzenia są w praniu po tym jak wiozłem kogoś z imprezy... (taką podpowiedź dostałem właśnie przy przeglądzie - Pan Diagnosta był mocno po swoich 50tych urodzinach, ale i tak doskonale mnie rozumiał) Najczęściej mają to jednak bardzo głęboko i jak rozglądają się po wnętrzu, to spytają tylko czasem o trójkąt i gaśnicę. Jak wywalimy zapas i klamoty, to może być problem przy przebiciu. Zestaw naprawczy dla nerwowych lub częsta kontrola ciśnienia dla optymistów. Po mieście jeżdżę bez koła, a na trasy zapas biorę. Przebiłem w mieście dwa razy. Stacja benzynowa, kompresor i dojazd do wulkanizacji. Można też mieć pompkrę np rowerową - warsztatową. W kołach bezdentkowych zazwyczaj długo uchodzi powietrze i można zareagować. Przy ewidentnym pechu wzywamy pomoc (drogową) lub kolegę i koszty i tak zwrócą się w oszczędnościach na paliwie. Odchudzanie to temat rzeka. 5 kg nie robi różnicy, ale jak się wszystko uzbiera, to można wywalic nawet 100 kg i różnica jest kolosalna. Są jednak tacy, co uważają to za barbażyństwo i też mają swoje racje. Zależy kto co lubi. Na pewno jednak każdy z nas jechał swoim autem zapakowanym pięcioma pasażerami, po czym wracał sam. Różnica kolosalna. Więcej wyjaśniać nie trzeba. Jeśli chodzi o maskę, to ja osobiśnie nie widzę minusów. Laminat jest lekki. Można go pomalować i wygląda jak seria. NIgdy nie rdzwieje.. Lżejszy przód, przy aucie przednionapędowym to wielki plus. Dlatego maskę planuję wymienić. Dalej pomyślę o błotnikach przednich, bo też łatwo się do nich dobrać (no i są z przodu, a przód jest cięższy), później chciałbym też drzwi, a raczej wrota bo mam trzydrzwiową.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ZonerAT Opublikowano 19 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 Witam serdecznie. Miałbym byc producentem owych masek z laminatu.Z taka prośba zwrócił sie do mnie użytkownik johny_n16.Tematem produkcji lekkich elementów z laminatu zajmujemy sie juz kilka lat ,więc o jakość możecie być spokojni. Kwestia tylko zebrania minimum pieciu osób przy koszcie maski 380zł.Cena ta jest w znacznej mierze na pokrycie kosztów wytworzenia formy.Zwyczajny rachunek ekonomiczny.Na wszelkie pytania odpowiem tutaj na forum. http://passwordjdm.pl/viewtopic.php?t=23322&highlight=burty+maski+lotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.