yukisan Opublikowano 14 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2020 17 godzin temu, Przemek74 napisał: Jak się sklei to objadę jeszcze jakimś klejem z wierzchu żeby wzmocnić ale nie wiem jeszcze jakim, dopytam jutro w sklepie. Ja skleiłem butaprenem. Trzyma jak należy bez żadnych wzmocnień. Prędzej skrzydełka trzymające śrubę popękają, niż klej puści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek74 Opublikowano 16 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2020 (edytowane) Tapicerka ściągnięta, ale przy okazji przemalowałem wytarcia od blendy żeby nie rdzewiały (teraz muszę poczekać jak wyschną). Spinki się nie połamały ale i tak chyba kupie nowe jeżeli dostane od ręki. Tak się zastanawiam czy nie wymienić tej gumy która idzie w koło blendy, bo już jest nieciekawa. Na tym jednym filmiku gościu dorobił uszczelkę z gum od wycieraczek a inny wkleił uszczelkę od okien 8x3 taka falowaną, pełną. Jak kupiłem taką falowaną ale 4 wys. na 8 szer. ale czy blenda nie będzie przez ta grubość odstawać? Czy ktoś ma inne pomysły? Edytowane 16 Stycznia 2020 przez Przemek74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotyk Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Jakiś czas temu maskownica została mi w ręce przy otwieraniu klapy, więc zacząłem szukać rozwiązania. Kupiłem zestaw naprawczy z allegro, taki z dwoma większymi zaczepami. Pasują idealnie w miejsce oryginalnych. Klejone przez rozpuszczanie acetonem. Trzyma się mocno. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek74 Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Przy zdejmowaniu tapicerki zginęła mi śruba wkręcana w uchwycie, czy ktoś mógłby wstawić zdjęcie i napisać co to za śruba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maryn Opublikowano 2 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 Kupie pilnie 5 śrub mocujących blende tych oryginalnych bo poprzedni właściciel zamontował na klej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 2 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 Poszukaj po Nr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maryn Opublikowano 2 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 W zasadzie myślałem nad odkupieniem od osoby co jej zalega niepotrzebna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koromysiel Opublikowano 5 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2022 (edytowane) Witam w klubie. Kupiłem zamiennik blendy a dopiero dziś trafiłem na ten temat. Bo nie wiem jak ją zamontować na tych "kołkach" Nie da się jednocześnie wsunąć w lewo i w prawo. Trzeba demontować tapicerkę wewnątrz na klapie, żeby zamontować tą blendę ? Moja nowa nieoryginalna blenda jest do malowania ale czarna jak lakier samochodu więc nie wiem czy jest sens malować ale po tym jak znalazłem ten temat wiem że starej nie wyrzucę a gdy tylko się ociepli skorzystam z któregoś patentu kolegów albo i wymyślę po swojemu i oryginał wróci na swoje miejsce. A ASO niech liczą straty :-) Edytowane 5 Stycznia 2022 przez koromysiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 5 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2022 Tak trzeba zdemontować tapicerkę klapy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi