perkozek Opublikowano 6 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 Witam, Chciałbym poznać opinie innych forumowiczów co do cen OC które wybrali (w podstawowej wersji OC) dla swoich X-trail'i. W moim przypadku policzyli 515zł OC + 95zł za Szyby, razem 620zł (Axa) A jak w waszych przypadkach ? Szukam czegoś tańszego, w ciągu roku podwyższyli się o 100zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netoperek Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Cześć W przypadku OC nie ma zbyt wielu opcji - to co napisałeś o szybach, to jakiś dodatek zahaczający o AC. Poza tym, kluczowe znaczenie mają zniżki za bezszkodowość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pumiak Opublikowano 8 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 (edytowane) Mam wszystkie zniżki na OC-420 zł (TUW) AC-780 zł przy 50% zniżki(TUW) U tego ubezpieczyciela masz zniżki za długość posiadania prawa jazdy(min 10 lat),wielkość miejscowości,w którj mieszkasz i np:ubezpieczenie domu u tego samego ubezpieczyciela.Wszystko u jednego i masz sporo taniej Ubezpieczając moje robocze auto(VW LT) między TUW-em a WARTą było 800 zł różnicy.Tych z WARTY chyba pogieło Edytowane 8 Października 2012 przez Pumiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gtrzec Opublikowano 9 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 zapraszam do poniższego tematu http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/84587-rabat-dla-uzytkownikow-25-na-ubezpieczenie/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 12 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 (edytowane) zapraszam do poniższego tematu http://forum.nissank...-ubezpieczenie/ Nic interesującego w tym linku nie ma. Ja ogólnie mam 70% zniżek. I tak jak inni piszą uzależnione jest od miasta, wartości pojazdu, rocznika, czy do działalności, czy masz jeszcze coś innego ubezpieczonego w danej firmie-np. mieszkanie, to dodatkowo 5% zniżki, jak parking to też 5%, karta stałego klienta również zniżka. A tak naprawdę to dużo zależy od agenta z którym się współpracuje - on naprawdę może dużo!!!!!!! Co prawda, mnie samo OC nie interesuje przy dzisiejszych kosztach części i napraw. Jeszcze co do podwyżek, to wszystkie firmy trochę podniosły stawki. Pozdrowionka. Edytowane 12 Października 2012 przez mirekg9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gtrzec Opublikowano 12 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 (edytowane) Nic interesującego w tym linku nie ma. Ja ogólnie mam 70% zniżek. I tak jak inni piszą uzależnione jest od miasta, wartości pojazdu, rocznika, czy do działalności, czy masz jeszcze coś innego ubezpieczonego w danej firmie-np. mieszkanie, to dodatkowo 5% zniżki, jak parking to też 5%, karta stałego klienta również zniżka. A tak naprawdę to dużo zależy od agenta z którym się współpracuje - on naprawdę może dużo!!!!!!! Co prawda, mnie samo OC nie interesuje przy dzisiejszych kosztach części i napraw. Jeszcze co do podwyżek, to wszystkie firmy trochę podniosły stawki. Pozdrowionka. A może warto sprawdzić po prostu ofertę przed pisaniem negatywnych komentarzy? Nie przypominam sobie bym robił kalkulację dla Klienta z Łodzi. No chyba, że -20% w Generali + kolejne 20% z promocji Generali, o której niewielu agentów mówi to wszystko za mało. No ale cóż- taka już polska natura, że dużo się mówi, większość negatywnie, przy niewielkiej wiedzy na dany temat. Ale podejmę rękawicę- podeślij dane do kalkulacji, porównamy oferty. Edytowane 12 Października 2012 przez gtrzec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 12 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 (edytowane) Nie to żebym miał pretensję co do Generali, ale przed końcem ubezpieczenia /jakieś półtora miesiąca/ napisałem meilami do 6-ciu firm z zapytaniami, co mi mogą zaoferować?. Wiadomo że chcą wszystko wiedzieć - nawet interesuje ich Pesel. Większość lub wszyscy nawet w reklamach pokazują jakie jest niskie OC. Gdy wyliczają to powiedzmy OC jest niższe ale tylko w dwóch firmach. Lecz gdy spytałem że chcę pakiet, to niestety, ale najtańsza firma i tak była droższa o 170zł. Natomiast najdroższa 760zł. Więc po co dalej i więcej szukać lub dawać więcej ofert, oraz swoje namiary??? Dałem a raczej zapytałem się tylko raz, a już na przyszły rok mi wydzwaniali, informując...... >>> że samochodzik jest już o rok starszy, ale my postaramy się aby płacił pan jak najmnie i niech pan przejdzie do nas <<<< SZLAK MNIE TRAFIAŁ !!!! W tej firmie w której jestem już od ponad 20-u lat jest dla mnie najbardziej korzystna. Dodam, że w każdej firmie oczywiście podawałem te same dane, aby ktoś nie myślał że kombinowałem i dlatego ceny nie są choć troszkę przybliżone. Jedyne co mogę powiedzieć, to za przyczepę kempingową płaciłem 32zł, a teraz podskoczyła chyba do 40zł. Edytowane 12 Października 2012 przez mirekg9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gtrzec Opublikowano 12 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Mogę jedynie zagwarantować zdecydowanie korzystniejsze warunki w Generali i w TUZ niż oferują inni agenci. Każdy może to sprawdzić. Proszę o powstrzymanie się od negatywnych komentarzy jeśli nie sprawdziło się oferty. Jak wiadomo są różni agenci (sam to zresztą napisałeś). Jeden stara się sprzedać jak najdrożej, inny jak najtaniej, a trzeci ma jeszcze inną ofertę np. ze względu na duży obrót. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 12 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Sprawdzałem oferty tak jak pisałem - aż w sześciu firmach. Tutaj przyznam Ci rację i wielki ukłon w Twoja stronę, --- tak jak Ty powiedziałeś a ja napisałem wyżej >>>wszystko zależy od agenta a on dużo może<<< lecz mało jest takich którzy nie korzystali by z większej prowizji. Dlatego my wszyscy tyle płacimy. Apropo, nie pisałem że są różni agenci, lecz napisałem.... A tak naprawdę to dużo zależy od agenta z którym się współpracuje - on naprawdę może dużo!!!!!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartezm Opublikowano 13 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 ja niedawno ubezpieczałem - przez net. U agentów wychodziło mi drożej o około 100zł ubezpieczenie (OC+NNW) na Kutno - było wyliczone na 520zł, na Szczecin 611zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gtrzec Opublikowano 13 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 Dzisiejsza kalkulacja dla forumowicza: X-Trail 2,2dci 150KM 2008r. LE Właściciel: 1969r. Prawo jazdy: 1987r. Kod pocztowy: 45-910 Opole Zniżki: -60% na OC i AC Wartość pojazdu: 63 354zł (stałą przez cały rok) Generali: -OC -AC (brak amortyzacji, brak udziału własnego, brak pomniejszania sumy ubezpieczenia po szkodzie, STAŁA SUMA UBEZPIECZENIA) -NNW kierowcy i pasażerów [10tys.zł] -Assistance Standard -SZYBY [3tys.zł] -Bagaż [2tys.zł] Rocznie (po rabatach): 2150zł Rocznie (standardowa oferta: 3064zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sk Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 To się tylko wydaje że agent dużo może. Agent albo jest uczciwy , albo jest nieuczciwy , albo nie ma wiedzy . Param się tym zawodem od 20 lat i obsługują swoich stałych klientów już w drugim pokoleniu. Nie problem jest podpisać polisę i zapłacić składę. Problemy zaczynają się jak jest szkoda i nie masz do kogo się zwrócić o pomoc.Radzę poszukać dobrego i zaufanego agenta z którym możecie skonsultować swoją sytuację. To oczywiście nie wyklucza możliwości przeglądania innych ofert np w internecie. Napewno żaden żetelny agent obsługujący was kompleksowo nie obrazi się jeżeli skonsultujecie z nim znalezione oferty w innych źródlach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gtrzec Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 To się tylko wydaje że agent dużo może. Agent albo jest uczciwy , albo jest nieuczciwy , albo nie ma wiedzy . Param się tym zawodem od 20 lat i obsługują swoich stałych klientów już w drugim pokoleniu. Nie problem jest podpisać polisę i zapłacić składę. Problemy zaczynają się jak jest szkoda i nie masz do kogo się zwrócić o pomoc.Radzę poszukać dobrego i zaufanego agenta z którym możecie skonsultować swoją sytuację. To oczywiście nie wyklucza możliwości przeglądania innych ofert np w internecie. Napewno żaden żetelny agent obsługujący was kompleksowo nie obrazi się jeżeli skonsultujecie z nim znalezione oferty w innych źródlach. Z tego właśnie względu na mojej stronie internetowej i wizytówkach jest napisane, że kontakt telefoniczny 24h/dobę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 Z tego właśnie względu na mojej stronie internetowej i wizytówkach jest napisane, że kontakt telefoniczny 24h/dobę To w dzisiejszych czasach nazywa sie dyspozycyjność. Więcej pracki-więcej kaski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aabb Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 X-Trail 2,2dci 150KM 2008r. LE - jakaś nowa wersja silnikowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gtrzec Opublikowano 15 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 (edytowane) X-Trail 2,2dci 150KM 2008r. LE - jakaś nowa wersja silnikowa? Najmocniej przepraszam za pomyłkę. Oczywiście chodziło o 2,0dci Edytowane 15 Października 2012 przez gtrzec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość drajwer1 Opublikowano 22 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Polecam zapoznanie się z tą porównywarką ubezpieczeń: http://www.swiatubezpieczen.com/ Nie wiem jak inne, ale wyliczenia w niej wychodzą całkiem sympatyczne. Na pewno znajdziesz coś tańszego, niż proponuje Ci obecny ubezpieczyciel. No i wszystkie zniżki spokojnie możesz uwzględnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 22 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Polecam zapoznanie się z tą porównywarką ubezpieczeń: http://www.swiatubezpieczen.com/ Nie wiem jak inne, ale wyliczenia w niej wychodzą całkiem sympatyczne. Na pewno znajdziesz coś tańszego, niż proponuje Ci obecny ubezpieczyciel. No i wszystkie zniżki spokojnie możesz uwzględnić. Polecam zapoznanie się z tą porównywarką ubezpieczeń: http://www.swiatubezpieczen.com/ Nie wiem jak inne, ale wyliczenia w niej wychodzą całkiem sympatyczne. Na pewno znajdziesz coś tańszego, niż proponuje Ci obecny ubezpieczyciel. No i wszystkie zniżki spokojnie możesz uwzględnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeonMP Opublikowano 22 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Kolego nabijasz posty? Bo nie rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi