Gość sergcolt Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Tylny zamek nie działa po naciśnięciu. Brak możliwości otwarcia. Może ma ktoś schemat elektryczny wiązki tylnego zamka. Który bezpiecznik odpowiada za zamek ? Może ktoś ma oznaczenie bezpieczników po Polsku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Dla czego uważasz że to bezpiecznik?Zazwyczaj bezpieczniki nie obsługują jednego urządzenia.Jeśli chciałbyś się dostać do zamka mogę Ci to opisać później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sergcolt Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Do zamka się dostałem. Nawet sprawdziłem prześwietlając przewody czy są całe. Sprawdziłem przycisk otwierania na zwarcie podczas naciskania i działa. Zamek sprwadziłem podłączając do dwuch zacisków w kostce + i - i cewka zamka chodzi. Mam pytanie czy i w którym wejściu do kostki zamka powinien dochodzić +. Jestem świadom, że bezpieczniki odpowiadają za więcej niż jeden odbiornik i intedresuje mnie który bezpiecznika jest przyporządkowany do zamka pokrywy bagażnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 (edytowane) Kolego sprawdź przewody dochodzące do zamka.Jeden z kolegów też miał taki problem i okazało się że przerwany przewód był w miejscu wyjścia z karoserii na klapę (w tej gumowej rurce) Sergcolt,jak możesz to odepnij osłonę z klapy,dostaniesz się do wnętrza i tam są wiązki.będziesz mógł dokladnie prześledzić który jest - bo one łączą się ze sobą w pary i są z reguły podpinane do klapy lub nadwozia przy lampach.A wtedy będziesz wiedział który jest + Edytowane 7 Października 2012 przez JACKO29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sergcolt Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Przewody sprawdziłem (opisałem to już poprzednio). Zamek jest na wyjęty. Kostka na zewnątrz. Zamek działa po podpięciu napięcia. Natomiast do kostki łączącej zamek nie dochodzi napięcie po wciśnięciu zamka który ma zadziałać na zamek z elektromagnesem. Prawdopodobnie napięcie do zamka jest podawane na zasadzie przekaźnika. Potrzebuję porady elektryka, który ma doświadczenie z instalacją elektryczną a nie bujania w obłokach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 (edytowane) Hmmm.Nie chce mi się iść do garażu,a gwarantuję Ci że w ciągu 30min znalazłbym odpowiedź na Twoje pytanie.No cóż ty potrzebujesz odpowiedzi serwisanta warsztatu elektrycznego a nie bujania na forum.Nie jeden dzięki temu bujaniu uniknął kosztów serwisu.A tak inaczej...skoro dałeś sobie radę z zamkiem i jego sprawdzeniem to czemu dalej nie sprawdzasz po przewodach? Edytowane 7 Października 2012 przez JACKO29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Na 99 %winny jest switch.wymieniałem go w micrze(kupiłem nówkę na allegro,bo w serwisie drooogo)Można też go przerobić.Sprawdź na forum micry temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Maniek,klega potrzebuje porady elektryka,a nie bujania w obłokach.Pewny jesteś? Elektryk będzie pewny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 (edytowane) Maniek,klega potrzebuje porady elektryka,a nie bujania w obłokach.Pewny jesteś? Elektryk będzie pewny! 99,999% jestem pewny,to bolączka tych zamków.Tu po przeróbce:http://www.3dlabelli...oot_switch.html Psiknij zdrowo wd40 to powinien "odpalić"(pomaga nieraz ale na krótko),tam jakimś cudem,dostaje się woda i to go niszczy(switch)Ale oczywiście mogę się mylić-Jacuś to numer oem :253809U00A(jeśli zamek bez intelligent key cart) Niektórzy ponoć naprawiali to w zakładach...agd/rtv za grosze Tak przynajmniej wynika z tego forum. Edytowane 7 Października 2012 przez manix 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.a.polak Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Panowie, nie kpijcie z Kolegi Sergcolt tylko dajcie namiary na jakiegoś dobrego elektryka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Panowie - odpuście już "nowicjuszowi". Jestem prawie pewien, że chłopak co innego miał na myśli niż mu się napisało . Szacun dla Manixa, który wydaje się mieć obcykane wszelkie słabostki Nissanów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sergcolt Opublikowano 8 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 Dziękuję Kolegom za pomoc w naprawie tylnego zamka. Wasze podpowiedzi były rzetelne i bardzo pouczające. Mam nadzieję, że Was nie obraziłem. Temat uważam za zamknięty, zamek został naprawiony po kontakcie telefonicznym i rozmowie z elektrykiem z ASO Nissana. Podpowiedział i trafił w usterkę. Naprawa nic nie kosztowała. Serdecznie pozdrawiam i życzę dalszych miłych i fachowych podpowiedzi na forum. Pozdrawiam :wave: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.a.polak Opublikowano 8 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 zamek został naprawiony po kontakcie telefonicznym i rozmowie z elektrykiem z ASO Nissana. No i bardzo dobrze, jednak co fachowiec elektryk to fachowiec elektryk i nie ma co gadać. W dodatku z ASO a nawiasem mówiąc to kolega mógłby się podzielić z nami informacją o problemie i sposobie rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 8 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 zamek został naprawiony po kontakcie telefonicznym i rozmowie z elektrykiem z ASO Nissana. Podpowiedział i trafił w usterkę. Naprawa nic nie kosztowała. No to podziel się na forum, co to była za usterka, co podpowiedział Ci specjalista z ASO i jak udało się rozwiązać problem. Jak kiedyś komuś przytrafi się taki problem, będzie jak znalazł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnrambo Opublikowano 25 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Kochani no i w końcu mnie to spotkało na 6 dni przed wyjazdem na urlop . Nie reaguje tylny Switch oraz nie ma podświetlenia tablicy rej.- Miernikiem sprawdziłem i prąd dochodzi od tej wtyczki co wychodzi z klapy. Tam po zamknięciu miernikiem obwodu zamek w klapie działa, Sam Switch również klika po zamknięciu obwodu, Nie działa wtyczka przy Switch-u. Niby nic tam nie ma tylko same przewody i wtyczki; kabelki nie wyglądają na złamane, część wymieniłem- ale mimo wszystko nie działa- nie ma również świateł od tablicy. Co robię źle i co ew. powinno się sprawdzić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 25 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 No to skoro wtyczka nie działa ,to problem masz we wtyczce,możesz mieć zaśniedziałe styki,spróbuj wyczyścić ew.psiknąć wd-40 Tylne postojowe masz?Bo jak nie działają światła tablicy i postojowe tył ,to może być bezpiecznik.Jeżeli tylko tablica ,no to kabelki.Nie robisz nic źle,po prostu musisz dalej tak sprawdzać.możesz mieć gdzieś w izolacji złamany przewód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnrambo Opublikowano 25 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Hm...takie zwykłe czerwone z tyłu są- ale czy to postojowe czy drogowe itp. -to nie wiem , kierunkowskazy, wsteczne oraz wycieraczka i spryskiwacz działają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 25 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Z tyłu mijania nie masz,szukaj po kabelkach,odśwież wtyczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnrambo Opublikowano 26 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 Dobry sprawa na dziś wygląda gorzej niż wczoraj. To, że zamyka się switch przy sprawdzaniu miernikiem- to raczej wina "zwarcia" - bo właściwe przewody go nie otwierają. Po dokładnym spr. świateł nie działają: "prawe tylne czerwone, środkowe stop oraz przednie "to małe u góry w reflektorze" - wszystkie inne działają. Więc sobie w końcu odpuściłem, zadzwoniłem do ASO Nissan. dowiedziałem się, że oni wymieniają/sprzedają tylko wiązkę w komplecie co przechodzi przez pół samochodu w cenie 3400zł. I co teraz dalej robić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 26 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 Żebyś ty był blisko mnie ,miałbyś to zrobione za przysłowiową zgrzewkę Jeżeli nie chcesz się w to bawić to zrezygnuj z serwisu i poszukaj gdzieś warsztatu elektroniki samochodowej.Zapłacisz 100-200zet i będziesz miał zrobione...a może i mniej. Johny ,skoro nie działają pozycje z tyłu i z przodu to możesz mieć walnięty bezpiecznik w komorze silnika.W tej białej skrzyneczce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnrambo Opublikowano 26 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 Jak ew. dostać się do wiązki co wchodzi w karoserię - przez szparę widać, że wiązka idzie w dół w prawy tylnym słupku- u góry tylko są przewody od masy(2kabelki) oraz do spryskiwacza i chyba stop środkowy. Jest gdzieś dostępny jakiś schemat elektryki w Note ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 26 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 U mnie Ale tak na prawdę to schemat nie pokarze Ci gdzie idą kable. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnrambo Opublikowano 26 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 100 litrów piwa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 26 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 A co ja mam się w tym kąpać??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnrambo Opublikowano 26 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 Hm. od czwartku mam urlop i miałem jechać do Chorwacji a tu lipa po japońsku - A więc w gumowej osłonie między klapą, a budą jest wiązka- z niej wyodrębniłem 3 linki które są mają związek z zamkiem i oświetleniem tablicy- co teraz mam zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi