Mandor Opublikowano 9 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 Drogie Bravo, mam problem... Tylny most w moim Terrano niestety się kończy i tu rodzą się pytania czy most z II pasuje do I. Z wierzchu wyglądają tak samo, tylko pytanie czy przełożenia takie same. (nówkę sztukę dyfer za 1500 wyczaiłem) a może zna ktoś zdolniache w wawie lub okolicach co potrafi most takowy zregenerować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 10 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 jeżeli ten sami silnik to przełożenia powinny być te same, chyba nie ma co regenerować - jedynie by się opłacało jakbyś sam robił co prawdo widziałem ostatnio na alle jakieś wysyp nowych części do t1 i przekładnia główona też była - ale to trzeb pewnie dorobić podkładki żeby go właściwie wyregulować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mandor Opublikowano 11 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 No właśnie mam zamiar kupić jakiś do 500 stów na chodzie i stary rozebrać i powoli, bez pośpiechu zrobić samemu. Jak go teraz otworze to napewno wyjdą jakieś problemy i z tydzień samochód na kołkach,a na to pozwolić sobie nie mogę bo mi jest w robocie potrzebny a roboty mam od groma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskazip Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 koledzy a czy most tylny do terrano II ka24e podejdzie z 2.7 lub 2.5 disla jesze jedno są dwa rodzaje mostów wTtII h233 i c200 oby dwa z oznaczeniem LSD tylko że jeden z godnie ze schematem serwisowym ma blokadę a drufi jej nie ma? różnią sie też pojemnością oliwy 2,8 i 1,3 na każdym jest naklejka ONLY LSD ja mam TII z 95r i na 99% nie mam LSD tak wynika z obserwacji i po zdekodowaniu VIN na http://japancars.ru a mam naklejkę który z mostów Z LSD podejdzie do TII ka24e jak z przełożeniami pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 silnik innej mocy i diesel benzyna ma inne przełożenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskazip Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 (edytowane) kole silnik innej mocy i diesel benzyna ma inne przełożenie kolego a jaki most by mi na tył podpasował bo ja akurat mam ten bez LSD a chciałbym mićś tą blokadę Edytowane 14 Października 2012 przez oskazip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 sprawdź jakie masz przełożenie i kup z takim samym chyba proste co ? sprawdź w aso po vinie, sprawdź w serwisówce, policz zęby, kręć wałem .... jest wiele metod. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prowokator Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 kole kolego a jaki most by mi na tył podpasował bo ja akurat mam ten bez LSD a chciałbym mićś tą blokadę Nie było bez LSD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskazip Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 (edytowane) Nie było bez LSD. były były:) koledzy a jak tojest zty mliczeniem przełożen w ASO będą chcieli kasę za sprawdzenie przełożeń Edytowane 14 Października 2012 przez oskazip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prowokator Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 były były:) Były też bez świecącego przedniego lewego światła. A ja myślałem że przepaliła się żarówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 były były:) koledzy a jak tojest zty mliczeniem przełożen w ASO będą chcieli kasę za sprawdzenie przełożeń oj nie rób czarnej magii z mostu.... sprawdź co w serwisówce napisali pewnie jakieś 3,9 potem pokręć wałem zobacz o ile ci się przekręca koła i masz potwierdzenie danych z serwisówki, proste ?? przy okazji sprawdź czy na pewno nie masz lsd a może po prostu nie działa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskazip Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 oj nie rób czarnej magii z mostu.... sprawdź co w serwisówce napisali pewnie jakieś 3,9 potem pokręć wałem zobacz o ile ci się przekręca koła i masz potwierdzenie danych z serwisówki, proste ?? przy okazji sprawdź czy na pewno nie masz lsd a może po prostu nie działa ? 37/8=4.625 takiemam przełożenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 15 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 być może i 4,625 ale jakos tak sporo na benzyne mi się wydaje, wszystko wiesz, wiec w czym problem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskazip Opublikowano 16 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 problem w tym że most będzie pasował tylko mam rozumieć z benzyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 16 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 tak będzie najbezpieczniej, jeżeli znasz swoje przełożenie to po prostu sprawdź kupując nowy jakie on ma - i tak chyba rozkręcisz żeby sprawdzić jak wyglądają zęby to można je policzyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskazip Opublikowano 17 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 czylido benzyny 2.4 tII tylko most z benzyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 17 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 ja nie będę ukrywał że jestem zaskoczony przełożeniem jakie masz, byłem święcie przekonany że takie to są w dieslach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mandor Opublikowano 19 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 (edytowane) Benzyna 2,4 i 2,7 diesel mają takie same przełożenia. Wiem z autopsji. Edytowane 19 Października 2012 przez Mandor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 20 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 no proszę to wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AlienX Opublikowano 7 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 To jeszcze w temacie - jakie przełożenie ma Terrano II 3.0 manual z 2004 roku ? Jestem neptkiem a podobno siadł most i szukam nowego. A może to wogóle nie most. Na zakrętach miałem takie jakby szarpnięcia z zarzuceniem tyłu. Warsztat w którym się naprawiam sprawdził już całe zawieszenie i stawia na most, ale z tego co poczytałem o LSD to wcale nie musi tak być. Jak pisałem jestem zielnony w tym temacie wiec proszę o poradę i jeżeli kpiny to nie za ostre Pozdrawiam wszystkich Terranowców Alien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 9 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 (edytowane) jak jesteś zielony to niestety to trochę komplikuje sprawę, no ale jeśli masz chęci to poczytaj trochę na początek http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/90722-terrano-ii-drganie-k%C3%B3%C5%82/ Edytowane 9 Lipca 2013 przez hugh_h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redwater Opublikowano 9 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 T2/Maverick , wersja benzynowa 2,4 - most 4,625 T2/Maverick , wersja diesel 2,7 TD (przed liftem) - most 4,625 T2/Maverick , wersja diesel 2,7 TDi (po lifcie) - most 4,375 Wszystkie H233b, wszystkie maja LSD. T2 3,0 Dti ma chyba most C200, ale nie jestem pewien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markiej Opublikowano 8 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Mam pytanie, mianowicie czy przełożenie(atak + talerz) z przedniego mostu pasuje do tylnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi