Gość Kawa z Rana Opublikowano 10 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 witam Mam niestety problem z wymiana komputera a właściwie całej otoczki tego ustrojstwa czyli kluczki stacyjki itd itp zestawy takie sa nie powalają cena jakos bardzo ale problem jest inny. W moim nissanie jest komputer hitachi MEC19-020 i nic o tym w sieci nie znalazłem a tym bardziej do kupna, pytanie jest nastepujace jaki komputer do mej balbiny bedzie dobry? moge inny wlożyc? dane balbiny: P11 , rok 2001/2002 , 140km , 2.0 benzyna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 10 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Widzę u ciebie że końcówka produkcji to raczej masz bez EGR , jak możesz podać miesiąc produkcji postaram ci podać nr. komputera wg. katalogu nissana . Może też być vin. Ja bym polecił wymienić komputer i odłączyć immobilizer przez jakiegoś magika wyjdzie taniej niż wymieniać wszystkie zamki i stacyjkę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kawa z Rana Opublikowano 11 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 nr vin sjntcap11u0608966 dzięki tylko teraz znaleźć takiego magika ale najpierw komputer to już coś sie ruszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 11 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 Jak skrzynie masz manualna ( znalazłem kiepski dekoder vin czynny ) to nr. seryjny komputera który możesz zamontować 237107J504 lub 237107J519 ale sprawdź z tym co masz zamontowany u siebie . Komputer masz za środowym panelem na podłodze blisko grodzi silnika . Silnik masz bez EGR jak zamontujesz komputer od auta które miało EGR będzie ci się palił check . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kawa z Rana Opublikowano 12 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 dzięki,check niech sie pali było autko działało tylko, że znaleźć taki komputer graniczy chyba z cudem, jeżeli ktos ma jakieś pomysły, sugestie to chetnie wysłucham każdej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 12 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Szukaj w częściach na allegro kto rozbiera P11.144 z SR20 po 2000 roku i pisz do nich maile że poszukujesz komputera z takimi nr. .................... od anglika też bierz , jak kupisz od starszego modelu będzie się palił check i też będzie cię denerwować po jakimś czasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kawa z Rana Opublikowano 13 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 ok, dzięki będe szukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.