pszczola89 Opublikowano 15 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Cześć wszystkim Zostałem kilka dni temu posiadaczem takiej oto maszyny, więc to już czas na wylogowanie się z klubu Daewoo Nexii i zalogowanie się tu Zwłaszcza, że pewnie będę miał do Was w przyszłości trochę pytań. Tak jak Nexia 2 lata temu, tak i Almera była głosem rozsądku w poszukiwaniu samochodu dość dużego, stosunkowo taniego w zakupie, no i nie z grupy VW Konkretnie jest to Almera Sedan 1.5 + LPG z 2002 roku 185000 km, wyposażenie: - elektryczne szyby przód - wspomaganie - skórzana kierownica - halogeny - ABS - klimatyzacja - centralny z alarmem - i...tyle Swoją drogą dziwnie były wyposażane te auta. Mój egzemplarz ma klimę, a lusterka manualne. No i brak regulacji czasowego przerywnika wycieraczek (moja Nexia to miała!) Samochód raczej pozostanie serią poza kilkoma drobnymi modyfikacjami: - na letni sezon alufelgi (teraz jest na zimówkach) - może białe kierunkowskazy na błotnikach - są w ogóle takie dostępne? - czujniki parkowania na tył - światła dzienne (szkoda mi tych pięknych reflektorów) - wymiana seryjnego kaseciaka na radio SONY, które obecnie siedzi w Nexii - założenie głośników na tył, bo nie ma - kusi mnie do tego koloru srebrna folia termokurczliwa na klamki i srebrna listewka na krawędź klapy bagażnika. Podoba mi się to w nowych autach np. w Passacie, choć swoją drogą mam awrersję do VW. Czy ktoś w ogóle próbował dokładać z umiarem jakieś elementy a'la chrom do ciemnej Almery? Póki co zrobiłem nim niewiele kilometrów, ale wielkie plusy za: - trzymanie się drogi - liczbę schowków - podłokietnik, może skromny, ale jest - kolor - światła - dwukolorowe plastiki w środku i dość jasne wnętrze Zauważone minusy: - może solidne, ale jednak twarde plastiki - mógłby być nieco bardziej dynamiczny Więcej powiem pewnie po 10000 km w temacie "czy jesteś zadowolony ze swojej Almery " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.