Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Swieci kontrolka ręcznego Y60

Gość la_havana

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Forumowiczów!

Mam problem w moim Y60 long. Otóż po ostatnie niezbyt ostrej wizycie w błocie i po dokładnym umyciu samochodu w trakcie jazdy zaczęła zapalać mi się kontrolka hamulca ręcznego - zapala się na chwilę po czym gaśnie w zasadzie sama. Hamulce pracują bez zarzutu, jak mocniej depnę to blokują się jak trzeba, pod autem nie wycieka płyn, pozoim płynu w normie, ręczny łapie bez problemu. Czy ma ktoś może pomysł co to może być? Z góry dziękuję za pomoc.

A sprawdziłeś poprawność stycznika pod dźwignią h.ręcznego. Może czasami nie dociska go dźwignia, lub nie dokładnie rozłącza styki. Stąd czasowe świecenie kontrolki.

Ta kontrolka sygnalizuje nie tylko zaciągnięty ręczny, ale równiez zużycie szczęk czy klocków. U mnie tak migała sobie czasem, potem coraz częściej, teraz juz świeci na stałe. Gdy sobie migała, to hamulce jeszcze były, potem juz gorzej- aż szczęki z tyłu się skończyły juz na amen.

cześć kolego, winowajcą jest mała ilość płynu hamulcowego spowodowana tym jak to kolega Korbamoto wspomniał zużyciem układu hamulcowego. Tak więc tarcze, szczęki lub klocki do wymiany, bo tłoczek wypchnięty jest za daleko, oczywiście może być przód do roboty lub tył albo wszystko.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...